Konyaspor'u sevindiren haber: Süper Lig’de yabancı kuralı değişti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'deki yabancı oyuncu sayısının yeni sezonda 14'e çıkarıldığını açıkladı. Profesyonel liglerdeki futbolcu uygunluklarında da değişiklikler yapıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, bugün gerçekleşen toplantıda profesyonel liglerdeki futbolcu uygunluklarında önemli değişikliklere imza attı. Alınan karara göre, Süper Lig'deki yabancı oyuncu sayısı yeni sezonda 14 olacak. Bu karar, Süper Lig'deki takımların kadro yapılandırmasında önemli bir değişiklik anlamına geliyor.

A Takım Listesinde Değişiklikler

TFF'den yapılan açıklamada, Trendyol Süper Lig'de A Takım Listesindeki futbolcu sayısının 26'dan 28'e çıkarıldığı belirtildi. Ayrıca, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım Listesine yazılabilmesine imkan tanındı. Müsabaka İsim Listesine ise bu futbolculardan 12'sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edileceği açıklandı.

1. Lig'de Yeni Düzenlemeler

Trendyol 1. Lig'de de benzer düzenlemeler yapıldı. A Takım Listesine yazılacak Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla 6'sının bulunabilmesine izin verildi.

2 ve 3. Lig'de Durum Aynı

TFF 2 ve TFF 3. Lig'de ise 2023 - 2024 sezonunda uygulanan futbolcu uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılarak bu sezon da aynı şekilde devam etmesine karar verildi. Bu kararlar, alt liglerdeki takımların kadro planlamalarını daha esnek bir şekilde yapabilmelerine olanak tanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu kararları, Türk futbolunda oyuncu gelişimi ve yabancı oyuncu politikaları açısından önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Yeni sezonla birlikte, bu düzenlemelerin sahaya nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Konya spor camiasının acı günü! Antrenör Mehmet Atıcı hayatını kaybetti
TSYD şube başkanlarından Oğuz Tongsir için ortak açıklama
Beşiktaş - Konyaspor maçının VAR’ı Mustafa İlker Coşkun
Konyaspor ile Beşiktaş 47. Kez Karşı Karşıya Geliyor
Kerem Aktürkoğlu’nun Filistin paylaşımını Portekiz basını manşete taşıdı