Konya'ya otomobil fabrikası: Kenti heyecanlandıran gelişme

Konya'da otomotiv sanayi hızla gelişmeye devam ediyor. Son olarak Çinli otomobil devi SWM Motor'un Türkiye'de üretim yapmak için başvuruda bulunduğu ve Konya'nın da yatırım için potansiyel şehirler arasında yer aldığı öğrenildi.

SWM Motor Türkiye'de Üretim Yapacak

Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren İtalyan SWM Motor, Türkiye'de üretim yapmak için başvurularını tamamladı.

Şirketin Türkiye temsilcisi ATMO Group'tan yapılan açıklamaya göre, SWM Motor, 2023 yılı sonunda giriş yaptığı Türkiye pazarını, global büyüme stratejisinin merkezlerinden biri olarak belirledi.

Bu kapsamda Türkiye'de üretim yapmak için başvuruda bulunan şirket, agresif büyümesini yeni bir seviyeye taşımayı hedefliyor.

SWM Motor Hangi Modelleri Üretecek?

Kısa süre önce giriş yaptığı Türkiye pazarında G01, G01F, G03F ve elektrikli hafif ticari X30L EV modelleriyle Türk tüketicisinin karşısına çıkan SWM Motor, haziran ayı itibarıyla G05 isimli yeni D-SUV modeliyle ürün gamını da genişletti.

Konya Yatırım İçin Uygun Mu?

Türkiye'nin en elverişli arazisine sahip olan Konya'da otomotiv sanayi oldukça gelişmiş durumda. Son durum itibariyle savunma sanayi yatırımlarını da alabilen Konya'ya bir otomobil fabrikası müjdesinin önümüzdeki günlerde gelmesi şehirdeki en büyük beklentilerden biri.

Çinli markanın Konya'ya gelip yatırım yapıp yapmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. Şimdi vatandaşlar ve iş dünyası Konya'daki söz sahibi kişilerin ve kurumların nasıl bir reaksiyon alacağını merak ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Enişte cinayetinin sebebi belli oldu
Motorda sıkışan kediyi Kulu İtfaiyesi kurtardı
Konya'da yüzlerce yavrusuyla zehirli Sarı Ömer görüldü
Tartıştığı kayınbiraderi tarafından vurulan Oktay Can Anlı hayatını kaybetti
AKOM duyurdu: Mevlana Caddesi trafiğe kapatılacak