BURSA (AA) - MUHARREM CİN - Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazı Mahallesi'nde oturan 33 yaşındaki Ayfer Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını temizleyip pişirdikten sonra lokantada müşterilere sunuyor.
İlkbahar ve sonbahar aylarında yağışların etkisiyle Uluabat Gölü sularının evlerin önüne kadar gelmesi sonucu oluşan görüntü dolayısıyla "Küçük Venedik" olarak nitelendirilen Gölyazı, Bursa'yı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinin başında geliyor.
Gölyazı'daki bir balık lokantasında 10 yıl önce işe başlayan Yılmazoğlu, kayıkla açılıp gölden yakaladığı turna, sazan ve yayın balıklarını temizleyip pişirdikten sonra lokantada müşterilerin damak zevkine sunuyor.
Ayfer Yılmazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işe başladığı ilk zamanlar pişirdiği balıkları mahalledeki balıkçılardan aldığını söyledi.
Bir süre sonra kendisinin de balık avlamaya başladığını anlatan Yılmazoğlu, lokantada müşterilere sundukları turna, yayın ve sazan balıklarını yakalayamadığı zaman, diğer balıkçılardan temin ettiklerini anlattı.
Bölgedeki balıkçıların gölde avlanma konusunda kendisine yardımcı olduğunu aktaran Yılmazoğlu, "Kadın olmam nedeniyle ilk zamanlar zorluklar yaşadım çünkü balık avlamak, kayıkla açılmak, göl üzerinde manevralar, erkek gücü gerektiriyor. Ben de yılmadım ve sonunda başardım." dedi.
Bazen gölden verimli ayrıldığını çoğu zaman da istediği kadar balık avlayamadığını dile getiren Yılmazoğlu, şöyle konuştu:
"Yetişemediğim durumlarda ise mahalledeki diğer balıkçılardan balık almaya devam ediyoruz. İşimi severek yapıyorum. Balık müşteriye sunulana kadar her aşaması benim elimden geçiyor. Gölden avlanan balıkları temizliyorum, pişiriyorum ve müşterilerimize sunuyorum. Burada her gün müşterilerimize taze ve doğal balık sunuyoruz. Balığın tüm aşamalarında ben varım. Sanırım bu nedenle de pişirdiğim balıkların lezzeti çok beğeniliyor. Bir kez yiyen defalarca geliyor."
Lokanta sahibi Şeref Ünal da çalışanı Ayfer Yılmazoğlu'ndan çok memnun olduğunu belirterek, "Ayfer Hanım'ın bazen kendi tutarak pişirdiği lezzetli balıklar dolayısıyla müşterilerimiz arttı." ifadesini kullandı.
İlk işe girdiğinde sadece balık pişiren Yılmazoğlu'nun zamanla balık avlamayı da öğrendiğini dile getiren Ünal, "Başaracağını hiç ummuyorduk ve kendisi beklemediğimiz bir performans göstererek balık avlamaya başladı. Şimdi kendi tutuyor ve pişiriyor. Bu işi de severek yapıyor. Müşteriler de ustamızın pişirdiği balıklardan çok memnun." dedi.
Lokantanın sürekli müşterilerinden Timur Yılmaz ise "Gölde balık avlamada hem mutfakta pişirmede hem de serviste Ayfer Hanım var ve balıklar gerçekten çok lezzetli." diye konuştu.
AA