İstanbul İl Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen anma programıyla, Sezai Karakoç, Şehzadebaşı Camii haziresinde bulunan kabri başında sevenleri tarafından dualarla anıldı. Programa, İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, Eski Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, İstanbul Müze Müdürleri, Sezai Karakoç Bilgi Evi öğrencileri ve birçok seveni katıldı.
Anma programının devamında Orhan Kemal İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen "Sezai Karakoç ve Filistin" panelinde, Eski Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgi'nin moderatörlüğünde İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz ve Marmara Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü ve Fen ve Edebiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi Cengiz Tomar konuşma yaptı. Panelde, Kudüs Şairi olarak bilinen Sezai Karakoç'un Filistin konusundaki şiirleri ve düşünceleri üzerine derinlemesine bir değerlendirme yapıldı.
İstanbul İl Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, programla ilgili yaptığı açıklamada, "Sezai Karakoç'un vefatının 2. yılı. İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü olarak önemli şahsiyetlerin vefat yıl dönümlerini anıyoruz. Sabahleyin kabri başında ziyaret ederek dua ettik. Sonra da Sezai Karakoç ve Filistin konulu panelle rahmetliyi anmaya gayret ettik. Sezai Karakoç, modern Türk edebiyatında Kudüs ile ilgili şiir ve edebiyat eseri anlamında yazılanların öncüsü bir isim. Kudüs'ü Ortadoğu'nun kalbi olarak görmesi, Kudüs'e girenin yavaş yavaş Ortadoğu'ya yerleşebileceğini vurgulaması çok önemli. Kudüs savunmasını İstanbul'un savunması anlamında görüyor" dedi.
Panelde, Sezai Karakoç'un Filistin konusundaki derinlikli bakış açısının, şiirlerinin öncülük ettiği modern Türk edebiyatındaki önemine vurgu yapıldı. Karakoç'un, Kudüs'ün tarihi, sosyal ve stratejik önemine dair sözleri, Filistin'in dramını ve Müslümanların zor durumunu anlamak adına önemli bir perspektif sunuyor.