Kurban Bayramı Tatilinde 1456 Düzensiz Göçmen Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatili boyunca düzensiz göçle mücadelenin kesintisiz sürdüğünü ve 1456 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatili boyunca düzensiz göçle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini belirtti. Yerlikaya, mobil göç noktası araçlarıyla gerçekleştirilen "Kalkan-24" denetimlerinde bin 456 düzensiz göçmenin yakalandığını ifade etti.

Kalkan-24 Denetimleri ve Sonuçları

Yerlikaya, "İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan organizatörlere ve düzensiz göçmenlere asla fırsat vermeyeceğiz" dedi. Kurban Bayramı tatili boyunca, valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde polis, jandarma ve sahil güvenlik tarafından gerçekleştirilen denetimlerde önemli sonuçlar alındığını belirtti.

İstanbul ve 59 İlde Yoğun Denetim

Denetimler kapsamında, 75'i İstanbul'da olmak üzere toplam 165 mobil göç noktası aracı kullanıldı. 60 ilde gerçekleştirilen denetimlerde, 35 bin 159 kimlik kontrolü yapıldı ve bin 456 düzensiz göçmen tespit edildi. Yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiği ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığı açıklandı.

Teşekkür ve Tebrik Mesajı

Bakan Yerlikaya, denetimleri gerçekleştiren polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerine teşekkür ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı. Yerlikaya, valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı'nın koordinasyonundaki çalışmaların süreceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!
Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı