‘Kimi milletvekilli seçmeliyiz’den 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na, CHP’de yaşanan gelişmelerden Konya’nın Kültür Başkenti olması için yapılacaklara ve Orta doğudaki halk ayaklanmalarına kadar gündemdeki pek çok konu Memleket yazarları tarafından yorumlandı
ALEMDAR: DEVLETİ TANIYAN VEKİL DÖNEMİ: Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar, bugünkü yazısında ‘yasama’ görevi için seçtiğimiz vekillerden neler beklediğimizi kaleme aldı. Alemdar yazısında “Köylerde, kasabalarda kahveleri gezen, ‘sigara kâğıdı’na isimler yazan, güzel konuşmalar yapan ve köyün muhtarının yanında Köy Hizmetleri müdürünü arayıp iş siparişi veren sonra da kuzuları, su böreklerini deviren vekiller devri kapanmalı, kanundan-nizamdan anlayan, devlet aygıtını tanıyan ve işleyişte kendisine biçilen görevi bi hakkın yapan kişiler seçmeliyiz” diyor.
Adem Alemdar'ın köşe yazısını okumak için tıklayınız
ÖZTEKE: KÖYÜMÜZE GERİ DÖNDÜK: 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nı Erzurum’da takip eden gazetemiz Genel Müdürü Uğur Özteke bugünkü yazısında “Nefis bir spor şölenini mükemmel bir spor yatırımını, o muazzam yatırımın bir şehri nasıl zıplatmakta olduğunu gözlerimizle gördük ve köyümüze(!) geri döndük” diyor. Özteke, Konya’nın turizm pastasından gerekli payı alamadığını yazıyor ve “Allah’tan Hz. Mevlana Konya’ya gelmiş ve son nefesini de bu topraklarda vermiş” diyerek yetkililere mesaj gönderiyor.
Uğur Özteke'nin köşe yazısını okumak için tıklayınız
KÖSEOĞLU: ARŞIN 14. SIRA: CHP’de il başkanlığına atanan Cumhur Koyuncu ekseninde yaşananların milletvekilliği sıra kapma yarışından kaynaklandığını belirten gazetemiz Yazı İşleri Müdürü M. Ali Köseoğlu, CHP’nin tek başına iktidar olmak gibi bir düşüncesi varsa 14 milletvekili çıkaracak Konya’dan sadece 1. sıranın kavgasının verilmesini anlamlı buluyor. Köseoğlu bugünkü yazısında “CHP’nin tek başına iktidar iddiasının samimiyeti, Konya’da 14. sıradan milletvekili adayı olarak kimin gösterileceğine bağlıdır” diyor.
M. Ali Köseoğlu'nun köşe yazısını okumak için tıklayınız
ESEN: KONYA ADAY OLMALI: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adem Esen, Konya’nın önümüzdeki birkaç yıl içinde fiziksel alt yapıyı da hazırlayarak 2015 İslam Kültür Başkenti programına aday olmalısı gerektiğini yazdı. Esen, Halep’in, 2006 yılında İslam Kültür Başkenti ilan edildiğini ve pek çok tarihi eserini restore ettiğini kaydederek Konya’nın gerek kültürel alt yapısı ile gerek bu güne kadar yaptığı uluslararası organizasyonlarla bu konuda yeterli tecrübeye sahip olduğunu belirtiyor ve “İslam Kültür Başkenti teşebbüsü için sivil inisiyatif geliştirilebilir” diye yazıyor.
Adem Esen'in köşe yazısını okumak için tıklayınız
ARABACI: KARANLIĞIN RAHMİNDEN DOĞUŞ SANCILARI: İnsanlık tarihinin, en büyük tarih filozofu İbn Haldun’un bir zamanlar mekân tuttuğu Tunus’un, Barbaros’un eliyle yüz bin Endülüslü Müslüman’a sığınak olan Tunus’un, İslâm Birliğine gönül veren âlim Salih et-Tunusî’nin memleketi Tunus’un, sömürgeci ve sömürgeci çömezlerinden başını kurtaracağı, insanî erdemi kendi medeniyet değerlerinde bularak yükselişe geçeceği günler, belki bu tür “karanlığın rahminden doğuş” sancıları ile gelecektir.
Caner ARABACI'nın köşe yazısını okumak için tıklayınız