Kuzu Kol (1 adet)
Soğan (1 adet)
Kekik (1 tutam)
Sarımsak (6 diş)
Rozemari (1 tutam)
Sıvıyağ (1 çorba kaşığı)
Tuz ve Karabiber
Püf Noktası
Dilerseniz fırın tepsisinin içine kuzu budu ile birlikte havuç, domates, sivribiber ve maydanoz sapları da yerleştirebilirsiniz. Bu sebzeleri daha sonra püre halinde getirip etin yanında servis edebilirsiniz. İsteğe göre yanına koyacağınız iç pilav ile servis yapabilirsiniz. Üzerine domates sosu ya da tandırın sosunu kullanarak da servis yapabilirsiniz.
Yapılışı:
1- 1 adet soğanı büyük büyük dilimleyin ve fırın tepsisine koyun.
2- Kuzu kolun ön tarafındaki etsiz kemiklerini kırın ve tuzlayın. Üzerine karabiberi serpin ve bütün halinde fırın tepsisinin içine koyun. Bütün halinde 6 diş sarımsağı fırın tepsisine atın.
3- Fırın tepsisine rozemari ve taze kekiği yerleştirin. 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile eti yağlayın ve folyo ile fırın tepsisinin üzerini kapatın.
4- Önceden ısıtılmış 200 derecede 1.5 saat pişirin. Pişen kuzu tandırı kemiklerinden ayırın ve dilimleyin. Dilimlediğiniz etleri servis tabağına alarak servis yapın.