La Nina Konya'nın Kapısına Dayandı! Kar Geliyor

La Nina etkisinin bu kış etkili olacağını belirten Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceğini açıkladı. Kar yağışı için 17 Ekim tarihini işaret eden Şen, hazırlık yapılması gerektiğini vurguladı.

Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) bu kışın La Nina etkisi altında geçeceğini açıklamasının ardından, Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden önemli uyarılarda bulundu. Şen, yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşeceğini ve kar yağışının beklendiğini belirtti. "Önümüzdeki hafta 2. yarısından itibaren kışlıklarınızı çıkartın. Sobaları hazırlayın, çünkü perşembeden itibaren sonbahar havası kışa dönecek." dedi.

Sıcaklıklar Aniden Düşecek

Prof. Dr. Şen, özellikle Anadolu’nun dağlık bölgelerine kar yağışı beklediğini ifade ederek, "Sıcaklık yağışla birlikte 10 derece birden düşecek." açıklamasında bulundu. Hava durumu tahminlerine göre, 17 Ekim’de ülkenin kuzeydoğu kesimlerine kar yağacağı öngörülüyor.

Konya'da Hava Durumu

Konya başta olmak üzere birçok İç Anadolu kentinde hava sıcaklığının aniden düşmesi bekleniyor. Konya'da 17 Ekim Perşembe günü hava sıcaklığı 18 dereceye kadar inecekken, gece için beklenen sıcaklık 9 derece olacak. 18 Ekim Cuma günü ise sıcaklık 16 dereceye düşecek ve gece saatlerinde bu değer 6 dereceye kadar gerileyebilir; bazı yüksek kesimlerde ise eksi değerlerin görülebileceği tahmin ediliyor.

Hazırlık Yapmakta Geç Kalmayın

Prof. Dr. Orhan Şen’in açıklamaları, vatandaşların hazırlık yapması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Kar yağışı ve düşen sıcaklıklarla birlikte kış hazırlıkları için geç kalmadan önlemler almak önemli.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Bozkır Balı Tesisinde Yeni Hasat Ballar Paketleniyor
Akşehir'de polisin durduğu araçta cephanelik çıktı
Konya’da 87 Kişiyi 3,2 Milyon TL Dolandıran Çete Çökertildi: 13 Şüpheli Tutuklandı
KOP İdaresi'nden Çiftçilere Büyük Destek
Özüdoğru Ailesinde Bir Acı Kayıp Daha