Lezita'da Grev Devam Ediyor: Öz Gıda-İş Sendikası Üyeleri Taleplerini Sürdürüyor

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bulunan Lezita Fabrikası'nda sendikal örgütlenmeye direnen yönetimle Öz Gıda-İş Sendikası üyesi işçilerin grevi, 195. gününe girdi. İşçiler, toplu sözleşme görüşmesi yapılmasını bekliyor.

Kemalpaşa'da faaliyet gösteren Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ.'nin, yetkili sendika Öz Gıda-İş'i tanımaması ve toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmesini reddetmesi sonucu başlatılan grev, 7 Mart'tan bu yana devam ediyor. Grevde yaklaşık 200 işçi, fabrikanın önünde kurulan konteynerlerde nöbet tutarak taleplerinin karşılanmasını bekliyor. 2021 yılından bu yana benzer gerekçelerle 60 işçinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

İşçiler Toplu Sözleşme ve İşe Dönüş Taleplerini Sürdürüyor

Grev alanında açıklama yapan Öz Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Daire Uzmanı Hüseyin Zorlu, işverenle toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce başlamasını ve işçilerin sosyal haklarına kavuşmasını istediklerini belirtti. Zorlu, “Bugün 195'inci gündeyiz. Grevimizin toplu sözleşme aşamasında bir pazarlık neticesinde 195 gündür direnişimize devam ediyoruz. İşveren tarafından hiçbir şekilde bir iletişim kurulmuyor. Bu ayın 24'ünde işverenin grevi sonlandırma amacıyla açtığı davanın erteleneceğini düşünüyoruz. Bu mücadele Türk işçi sınıfına örnek olacak ve umarız ki kazanımla sonuçlanır. İşçiler burada uzun yıllar emek verdi ve bu iş yeri onların sayesinde büyüdü. İşverenin, sendikamızla toplu sözleşme pazarlığına oturmasını ve işten çıkarılan 60 işçinin işlerine iade edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Sloganlar ve Nöbet Devam Ediyor

Açıklamanın ardından işçiler, iş yeri önünde slogan atarak taleplerini duyurdu ve daha sonra olaysız bir şekilde grev nöbeti tuttukları alana geri döndü. İşçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin bir an önce yapılmasını ve işçi haklarının korunmasını umuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Belediyeden Sokak Hayvanları İçin Mektuplu Çağrı
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
Ağır hasarlı binanın altından tarih çıktı
Filistin'e Pankartla Destek Veren İşletmeye Belediyeden Para Cezası
'Beslenme Saati' Projesi, Ödül Kazandı