Lübnan Limanlarındaki Türk Bayraklı Gemiler İçin ISPS Güvenlik Seviyesi 3'e Yükseltildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Eylül itibarıyla Lübnan limanlarında ve bu limanların açıklarında seyir yapan Türk bayraklı gemilerin güvenlik seviyesinin en yüksek seviye olan ISPS 3'e çıkarıldığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Lübnan’daki mevcut gelişmeler ve olası güvenlik riskleri nedeniyle, Türk bayraklı gemilerin Lübnan limanlarında ve çevresinde karşılaşabileceği tehditlere karşı hazırlıklı olabilmesi için ISPS güvenlik seviyesinin 3'e çıkarıldığını duyurdu. Uraloğlu, bu kararın 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, gemilerin ve mürettebatın güvenlik seviyesi 3'e geçilmesiyle yetkili makamların verdiği tüm talimatlara uyması gerektiğini vurgulayarak, "Gemi güvenlik planı kapsamında liman tesisiyle iş birliği yapılarak güvenlik önlemleri en üst düzeyde uygulanacak" dedi.

Gemilerde Sıkı Güvenlik Önlemleri

Bakan Uraloğlu, gemi kaptanlarının sınırlandırılmış alanlarda güvenlik önlemlerini artırabileceğini ifade ederek, "Güvenlik tehdidine yakın bölgelerde ek sınırlı alanlar oluşturulabilecek, bu alanlarda aramalar yapılabilecek ve gemiye erişim sınırlandırılabilecek" dedi. Bu uygulamalar, geminin güvenliğini maksimize etmeyi hedefliyor.

Yükleme ve Tahliye İşlemleri Durdurulabilir

Güvenlik seviyesinin 3'e yükseltilmesiyle birlikte, yükleme ve tahliye işlemlerinin geçici olarak durdurulabileceğine dikkat çeken Uraloğlu, "Gemiye alınacak malzemeler daha sıkı bir şekilde aranacak, teslimatlar sınırlandırılabilecek ya da ertelenebilecektir. Gerekirse malzemelerin gemiye alınması tamamen reddedilebilir" dedi.

Gemiye Erişim Kısıtlamaları

Bakan Uraloğlu, gemiye erişimin kontrollü bir şekilde sınırlandırılacağını belirterek, "Gemilere yalnızca yetkili kişilerin girmesine izin verilecek, gerekirse gemiye giriş çıkışlar tamamen durdurulacaktır" dedi. Ayrıca, geminin terk edilmesi, riskli bölgelerden uzaklaştırılması ve belirli alanların arama için hazırlanması gibi ek güvenlik önlemlerinin de uygulanabileceğini sözlerine ekledi.

Bu tedbirlerin, Türk bayraklı gemilerin güvenliğini sağlamak ve olası tehditlere karşı hazırlıklı olmasını garanti altına almak için alındığı belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanlığından İsrail'e Lübnan tepkisi
Bahçeli'den Özgür Özel'e Sert Eleştiri: İddiaların Aynen Şahsın Gibi Çürüktür
Özgür Özel: Sağlık Sistemi Tamamen Karaya Oturdu
Togg'un Yeni Sedan Modeli T10F Yola Çıktı
Almanya Türkler'i Geri mi Gönderiyor?