Malatya fayı uyandı: Kale'de 5,9 büyüklüğünde deprem

AFAD, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, çevre illerde de hissedilirken, uzmanlar Malatya Fayı'nın tehlikesine dikkat çekiyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki bir depremin saat 10.46'da meydana geldiğini bildirdi. Depremin 10,07 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlenirken, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ'da da hissedildi.

Bakan Yerlikaya: "Saha Taramasına Başladık"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların ekiplerinin saha taramalarına başladığını duyurdu. Yerlikaya, "Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er de yaptığı açıklamada, şu ana kadar kendilerine ulaşan bir sorun olmadığını belirterek, saha tarama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Malatya Fayı 3 Bin Yıldır Kırılmadı

Malatya Fayı, uzmanlar tarafından uzun süredir inceleniyordu. Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Malatya Fayı'nın 3 bin yıldır kırılmadığını ve 7,2 büyüklüğünde depremler üretebileceğini belirtmişti. 220 kilometrelik uzunluğa sahip olan fay, Malatya’nın batısından başlayıp Sürgü’den Kemaliye’ye kadar uzanıyor ve Ovacık Fayı ile birleşiyor.

Uzmanlar Malatya Fayı’na Dikkat Çekiyor

Malatya Fayı, uzmanlar tarafından büyük bir risk olarak değerlendiriliyor. Fayın her bir segmentinin ayrı ayrı kırılması durumunda büyük depremler oluşturabileceği ve bölgeyi ciddi şekilde etkileyebileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Hasan Sözbilir, fayın 3 parçasının kırılması halinde 7,2 büyüklüğünde depremler üretebileceğini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Deprem Uzmanı Naci Görür 'Endişeye gerek yok' dedi
Beyaz altında hasat zamanı
Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Şehit Polis Şeyda Yılmaz’ın Adı Çekmeköy’de Millet Bahçesinde Yaşatılacak
Antalya açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi