Mehmet Baykan: Sarıyer Kola, Coca Cola Fabrikası'nda mı Üretiliyor?

Boykot ürünleri arasında yer alan Coca Cola'yı protesto edenlerin tercih ettiği Sarıyer Kola hakkında ortaya atılan "Coca Cola tesislerinde üretiliyor" iddiası büyük tartışma yarattı. Firmanın Konya'da üretim yaptığı ortaya çıktı.

Oğuz Gıda tarafından üretilen Sarıyer Kola, Coca Cola boykotlarının ardından alternatif olarak öne çıkmaya başladı. Özellikle son dönemde fiyat artışları nedeniyle eleştirilen Coca Cola'ya karşı yerli bir alternatif olarak pazarda dikkat çekiyor. Firmanın internet sitesinde "hakkımızda" bölümünde sınırlı bilgi bulunsa da, Sarıyer Kola’nın 1996’da piyasaya sürüldüğü ve 2000 yılında Sarıyer Limonata’nın satışa çıktığı biliniyor.

Mehmet Baykan'ın İddiaları Tartışma Yarattı

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, sosyal medya hesabından Sarıyer Kola'nın Coca Cola tesislerinde üretildiği yönündeki iddialara dikkat çekti. Paylaşımında, "Coca Cola boykotundan sonra piyasaya çıktı diye biliyorum. Marka yerli çok da güzel SARIYER. Coca Cola'nın dolum tesisinde dolduruyor denilince şüpheye düştüm. Firmadan açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullanan Baykan, tüketiciler arasında endişeye yol açtı.

Konya'daki Fabrika Nerede?

Firmanın üretim tesisinin Konya Ereğli’deki Kargacı Mahallesi Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunduğu öğrenildi. Ancak Sarıyer Kola'nın Coca Cola ile bir bağlantısı olup olmadığı konusunda net bir açıklama henüz yapılmadı. "Sarıyer Kola nerede üretiliyor?" sorusu ve iddialar hakkındaki belirsizlik sürüyor.

Fiyat Artışları ve Üretim Yeri Konusundaki Belirsizlik

Son dönemde fiyat artışlarıyla da gündeme gelen Sarıyer Kola, tüketiciler arasında tartışma konusu olmaya devam ediyor. Firmanın resmi internet sitesinde üretimle ilgili detaylı bilgi bulunmaması, kafa karışıklığını daha da artırıyor. "Türkiye’nin yerli ve milli içeceği olmaktan gurur duyuyoruz" açıklaması ise 2017 yılında yapılan bir güncellemeyle siteye eklenmiş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Başkan Altay'dan dünyaya barış vurgusu
Geleceğin Bilinçli Sürücüleri Selçuklu'da Yetişiyor
İl Olmaya Aday Doktoru Yok
Konya'ya Yeni TOKİ Müjdesi: Ilgın'a 275 Sosyal Konut Geliyor
Kulu’da yaklaşık 750 bin dekarlık alanda arpa ve buğday ekimine başlandı