Konya'nın Meram ilçesinde belediye ekipleri, bahar aylarında başladıkları ilaçlama çalışmalarını yaz aylarında da ara vermeden devam ettiriyor. Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte uçkun, haşere ve sinek ilaçlamalarına hız verdi.
Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşere ve sineklerin üreme kaynakları olan su kanalları, havuzlar, su birikintileri, organik atıkların bulunduğu yerler, çöp konteynerleri, gübrelikler ve pazar yerlerinde yoğun ilaçlama çalışmaları yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de park ve bahçelerdeki ağaçları aralıksız ilaçlıyor.
Meram Belediyesi: Sağlıklı ve Rahat Bir Yaz İçin Çalışıyoruz
Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçenin sağlıklı ve rahat bir yaz geçirmesi için yoğun bir çalışma sergilendiği belirtildi. Açıklamada, "Sinek, uçkun ve haşerelerin üreme kaynağı olan alanlar başta olmak üzere ilçenin tamamında hassas ve titiz bir çalışma yürütülmektedir. Bahar aylarında larva ilaçlamaları ile başlayan çalışmalarımız yaz aylarında da yoğunlaşarak devam ettirilmektedir. İlaçlama çalışmalarımızı, U.L.V. cihazı ile sabah 06.00-10.00, akşam 18.00-22.00 saatleri arasında periyodik olarak sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımıza park ve bahçeler müdürlüğü de destek vermekte, parklarda bulunan ağaçları önlem amaçlı ilaçlamaya devam etmektedirler. Ekiplerimiz ayrıca, ilçe genelindeki çöp bidonları, konteynerler, pazar yerleri, temizlik hizmetlerinde kullanılan çöp toplama araçlarını da ilaçlamakta ve dezenfekte çalışmalarına aralıksız devam etmektedir. İlçemizin, hemşehrilerimizin rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmesi adına bu çalışmalarımız sezon boyunca durmaksızın devam edecektir" denildi.
İlaçlamanın Olumsuz Etkilerine Karşı Uyarı
Açıklamada ayrıca, sinek, uçkun ve haşere ile mücadelede Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen biyosidal ürünlerin kullanıldığı belirtildi. "Uçkun ilaçlamasında kullanılan ilaçlar haşereler için zehirli olduğu gibi insanlar için de tehlike oluşturabilmektedir. Bu nedenle ilaçlama esnasında araçlardan ve ilaçlanan bölgelerden uzak durulması insan sağlığı açısından fayda arz etmektedir. Özellikle çocukların, hasta ve yaşlıların ilaçların olumsuz etkilerine maruz kalmamaları için ilaçlama araçlarına çok yaklaşmamaları, kapı ve pencerelerini kapatmaları, gerekli itinayı göstermeleri gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.