Merkez Bankası, Politika Faizini Yüzde 50'de Sabit Tuttu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül ayı Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizini yüzde 50'de sabit tutma kararı aldı.

TCMB, Eylül Ayı Faiz Kararını Açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Eylül ayı faiz kararını duyurdu. Para Politikası Kurulu (Kurul), bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50'de sabit tutulmasına karar verdi. Banka, enflasyon beklentileri ve fiyatlama davranışlarının dezenflasyon süreci açısından risk oluşturduğunu belirtti.

Enflasyonda Belirgin Düşüş Olana Kadar Sıkı Para Politikası Sürecek

Karar metninde, enflasyonla ilgili şu ifadelere yer verildi: "Ağustos ayında aylık enflasyon göstergeleri bir bütün olarak incelendiğinde, ana eğilimin belirgin bir değişim göstermediği değerlendirilmiştir." Ayrıca, yurt içi talebin yavaşlamaya devam ettiği ve enflasyonist etkilerinin azaldığı belirtildi.

Kurul, enflasyon beklentileri düzelene kadar sıkı para politikasının devam edeceğini vurgularken, enflasyonda belirgin bir bozulma olması durumunda para politikası araçlarının etkili bir şekilde kullanılacağını ekledi.

Kredi ve Mevduat Piyasalarına Yakın Takip

TCMB, kredi ve mevduat piyasalarında beklenmeyen gelişmelerin yaşanması durumunda ilave makroihtiyati adımların atılacağını açıkladı. Likidite koşullarının yakından izlendiğini ve sterilizasyon araçlarının etkili şekilde kullanılmaya devam edeceği belirtildi.

Merkez Bankası, Enflasyon Hedefini Koruyor

TCMB, politika kararlarını alırken parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini göz önünde bulunduracağını ve orta vadede enflasyonu yüzde 5 hedefine ulaştırmak için gerekli adımları atacağını belirtti. Fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda, enflasyon göstergeleri yakından izlenerek para politikası araçları kararlılıkla kullanılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Ankara'nın Ünlü Firması İçin Konkordato Davasında Tarih Belli Oldu
Balat Aile Kileri'ne 65 Yıllık Hizmetiyle 'Ahi Esnaf Beratı' Verildi
Temassız Ödemeler Zirveye Çıktı: Her 5 İşlemden 4'ü Temassız Yapıldı
Saimbeyli'de Sumak Üretimi Ekonomiye Katkı Sağlayacak
Asgari Ücrete 3. Zammı Yaptılar