Mersin'de "Yaşlı Dostu Kentler Sürdürebilirlik Toplantısı"

DSÖ Türkiye Temsilcisi Ursu:- "Yerel yönetimlerin, sağlığın birçok alanıyla bağlantılı çalışmaları gerekiyor. Doktorlar ve hastaneler sağlık sorunlarını tek başına çözmekte yeterli olamazlar"- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz: - "Dünya Sağlık Ör

MERSİN (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, doktorların ve hastanelerin sağlıkla ilgili sorunları tek başlarına çözemeyeceklerini, yerel yönetimlerin de bu alanlarla bağlantılı çalışması gerektiğini belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, DSÖ, Mersin Kent Konseyi ve Mersin Üniversitesi iş birliği ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda "Yaşlı Dostu Kentler Sürdürebilirlik Toplantısı" düzenlendi.

Ursu, toplantıda yaptığı konuşmada, etkinliğin toplumda farkındalık yaratmayı amaçladığını belirtti. Sağlık uzmanları olarak, sağlık sorunu oluşan herhangi bir yerde sağlık kapasitesinin yeterli olup olmadığına baktıklarını anlatan Ursu, sadece hastanelere, doktorlara ve acil servislere bakılarak bu kapasitenin anlaşılamayacağını ifade etti.

Ursu, "Yerel yönetimlerin, sağlığın birçok alanıyla bağlantılı olarak çalışmaları gerekiyor. Çünkü doktorlar ve hastaneler sağlık sorununu tek başına çözmekte yeterli olamazlar." diye konuştu.

Toplum sağlığının yolunun, sağlıklı gıda politikalarından geçtiğini kaydeden Ursu, şöyle konuştu:

"Çocuklar eğer sağlıklı besinlerle beslenir ve bir sağlık ahlakı edinirlerse, gelecekteki hayatlarında bu bir alışkanlık devam edecektir. Yemeklerin, gıdaların sağlıklı olması, toplumun sağlıklı olması konusunda oldukça belirleyicidir. İnsanların sağlıklarına etki eden bir diğer etmen de gıdaların satış fiyatlarıdır. Bu fiyatların artması ve azalması doğal olarak sağlığı etkiliyor. Bunun dışında iş, istihdam, çalışılan sektör ve ulaşım gibi etkenler de psikolojik ve fiziksel anlamda sağlıkta etkiler yaratır."

- "Hayatı kolaylaştırmak kent yöneticilerinin asli görevi"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yaşlıların hayatını kolaylaştırmanın kent yöneticilerinin asli görevlerinin başında geldiğini ifade etti. Kocamaz, 18 Şubat’ta Dünya Sağlık Örgütü'nün ""Yaşlı Dostu Çevreler Programı"na katılmak için başvurduklarını belirterek "Başvurumuzun olumlu olarak değerlendirilmesi neticesinde Dünya Sağlık Örgütü ile Mersin’i yaşlı dostu bir kent yapmak için çalışmalarımıza başlıyoruz.” dedi.

Toplantıda, DSÖ Proje Koordinatörü Doç. Dr. Toker Ergüder’in "Sağlıklı kentler nasıldır?" ve Prof. Dr. Kemal Görmez’in "Mersin’in Sosyal Doku Araştırması" başlıklı sunumu ile "Yaşlı Dostu Kent Nasıl Olmalı" konulu panel gerçekleştirildi.

AA

Gündem Haberleri

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı 'Aylık gelirim 400 bin TL' dedi
Liselilere Umre ödüllü yarışma
Randevu Alamayanlara Güzel Haber: Sürücü Belgelerinin Yenilenme Süresi Uzatıldı
Suudi Arabistan'daki Eğlence Etkinliklerine Tepki Gösteren Kabe İmamı Salih Al Talip Tutuklandı
Niğde'den Dubai çikolatasına farklı yorum