Mersin'deki rüşvet davası

FETÖ/PDY soruşturmasından kurtaracakları vaadiyle bir kişiden rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuklanan eski Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan ile gümrük firması çalışanının yargılanmalarına başlandı

MERSİN (AA) - Mersin'de, bir kişiden, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmadan kurtaracakları vaadiyle rüşvet aldığı iddiasıyla haklarında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski Erdemli İlçe Emniyet Müdürü Ali Doğan ile gümrük firması çalışanının yargılanmasına başladı.

Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Doğan ve Akif Eşmen ile avukatları katıldı.

Doğan, savunmasında, müşteki R.T'den rüşvet aldığı iddialarını kabul etmedi.

Eşmen'in, Erdemli'nin önde gelen iş adamlarından R.T ile tanışması için kendilerini görüştürdüğünü iddia eden Doğan, "Müşteki kendisiyle görüşmemde bana eski emniyet müdürü tarafından kendisine kumpas kurulduğunu anlattı. Ben de daha sonra bu kişinin FETÖ'den soruşturma geçirdiğini öğrendiğimde görüşmek istemedim ve Eşmen'e bir daha beni bu kişiyle görüştürme dedim." savunmasında bulundu.

Doğan, otomobilden çıkan paranın konulduğundan haberinin olmadığını iddia ederek, "R.T sürekli benle görüşmek istediğini Eşmen aracılığıyla iletiyordu. Sonra AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan beni Whatsapp'tan arayarak, 'Bu kişi bizim arkadaşımız, haksızlık edildi, kumpasa uğradı. Bir görüş' dedi. Bunun üzerine bir petrol ofisi yakınında görüştük. 'Benim dosyam ne olacak' dedi. Bu konuşmasından rahatsız oldum. Sonra oradan Eşmen ile birlikte ayrıldık. Polisler durdurduğunda kumpasa uğradığımı düşündüm. Esrar, eroin falan koydu sandım ilk başta. Poşet içerisinde para çıktı. Ben para almadım, kesinlikle reddediyorum." diye konuştu.

Eşmen ise R.T ile Doğan'ı yakın arkadaşları olduğu için tanıştırmak istediğini iddia ederek, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmadan haberi olmadığını savundu.

Rüşvet iddialarını reddeden Eşmen, ikilinin görüşmesi sırasında telefonla konuşmak için dışarı çıktığını ileri sürerek, "Arabaya bindik. Giderken polis durdurdu. Arabaya para konulduğundan haberim yoktu." ifadesini kullandı.

Sanık, mahkeme başkanının, "Müşteki ile konuşma kayıtlarında, Doğan için burs ve yardım talebin geçiyor. Bunun hakkında neler söyleyeceksin." şeklindeki sorusu üzerine, konuşmayı tam olarak hatırlayamadığını savundu.

İfadelerin ardından mahkeme savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Sanıkların avukatları da müvekkillerinin tutuklu bulunması için müşteki ifadeleri haricinde yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle tahliyelerini ya da adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Doğan ile Eşmen, iş adamı R.T'den, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmadan kurtaracakları vaadiyle 90 bin lira rüşvet aldıkları iddiasıyla tutuklanmış, sanıklar hakkında hazırlanan iddianamede, "görevin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlamak" suçlamasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenmişti.



AA

Gündem Haberleri

Niğde'den Dubai çikolatasına farklı yorum
Antika Dükkanını Lağım Suyu Bastı: İSKİ'ye Tepki
Okulun duvarını çocuklar boyadı
Doğanşehir’de 4.9 Büyüklüğünde Deprem: Çevre İller de Sarsıntıyı Hissetti
İBB Meclisi’ne damga vuran konuşma: Gök kubbeyi başınıza yıkarız