Meteoroloji Uyardı: Yerel Kuvvetli Yağışlar Bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, Türkiye'nin kuzey, iç kesimleri ve Akdeniz'in doğu bölgelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava durumu tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz'in doğu bölgelerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara Bölgesi, Akdeniz'in Toroslar kesimi, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Düzce, Bolu ve Ordu çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Yağış Uyarısı: Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel kuvvetli yağışlar beklenirken, Artvin ve Rize çevrelerinde yer yer çok kuvvetli sağanaklar etkili olabilir.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinde

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmediğini, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini bildirdi.

Rüzgar Kuzey ve Güneyde Farklı Esiyor

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Yurdun güney ve doğu bölgelerinde ise batı ve güneybatı yönlü rüzgarların etkili olması bekleniyor. Özellikle yağış alan bölgelerde rüzgarın şiddeti artabilir.

Meteoroloji, vatandaşları yağışların yoğun olacağı bölgelerde dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Yerel kuvvetli yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Belediyeden Sokak Hayvanları İçin Mektuplu Çağrı
Evini satacaklar ve kiralayacaklar dikkat
Ağır hasarlı binanın altından tarih çıktı
Filistin'e Pankartla Destek Veren İşletmeye Belediyeden Para Cezası
'Beslenme Saati' Projesi, Ödül Kazandı