MEVKA’dan kadınlara mor ekmek üretimi için 700 bin lira destek

MEVKA tarafından ilan edilen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Meram Belediyesi’nin ajansa sunduğu 'Kadınlar Üretiyor, Konya Sağlık İçin Mor Ekmek Tüketiyor Projesi' destek almaya hak kazandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından ilan edilen 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında Meram Belediyesi’nin Ajansa sunduğu “Kadınlar Üretiyor, Konya Sağlık İçin Mor Ekmek Tüketiyor Projesi” destek almaya hak kazandı.

Proje sözleşmesi Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İhsan Bostancı tarafından imzalandı.

Törende, yine ajans tarafından desteklenen projelerini imzalamak için hazır bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) Başkanı Mustafa Ak da yer aldı.

Söz konusu projeye Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından 700.000,00 TL destek sağlanacak.

Atılan imzaların ardından proje ile ilgili görüşlerini dile getiren Mevlana Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Ajanslar bulundukları bölgelerde her alana dokunmaya çalışan, bölgenin kalkınması adına yapılması gerekeni tespit ederek bu doğrultuda uyguladıkları teknik ve mali destek mekanizmaları ile çözümler üreten ve hızlı hareket edebilen yapılardır. Bununla beraber yönetim ve karar alma organlarına baktığımızda sorumlu olduğu bölgede Valilik, Belediyeler, Ticaret ve Sanayi Odaları, İl Genel Meclisleri gibi o şehrin bütününe hitap eden dinamiklerini içinde barındıran bir özelliğe sahip olması da yine ajanslara büyük avantajlar sağlıyor. Yerelde paydaşları ile birlikte iyileştirilmesi gereken alanları doğru tespit ederek o yönde çalışmalar yürüten bu yapılar, sundukları maddi desteklerin yanı sıra sahip oldukları teknik ve donanımlı personel yapısı, tarım, üretim, ihracat, istihdam, turizm gibi daha pek çok alanda hazırladıkları raporlar ile de istifade edebileceğimiz güzide kuruluşlardır. Mevlana Kalkınma Ajansımız da bugüne kadar şehrimizde hem kamuya hem de özel sektöre yol gösteren ve perspektif çizen pek çok örnek proje ve çalışmaya imza atmış durumda. Bugün sözleşmesini imzaladığımız projede de yine ajansımızın hem sağlık alanına hem de kadın girişimciliğine desteği söz konusu. Meram Belediyemizin sağlıklı yaşam ve gıda güvenliği ile ilgili yürüttüğü çalışmaları yakından takip ediyoruz. Hayata geçirilecek olan bu proje de sağlıklı bireyler ve hayatlar için büyük önem arz eden sağlıklı gıda eylem planının altını doldurabilecek iyi bir uygulama örneği olarak karşımıza çıkıyor.

Meram Belediyemiz tarafından hazırlanan ve ajansımız tarafından desteklenen bu proje aynı zamanda yerelde işbirliğinin de güzel bir tezahürüdür. Projenin tamamlanmasıyla birlikte iyi ve verimli bir uygulama olduğu anlaşıldığında özel sektörümüzün de bu yönde yatırım yaparak bu tür projelerin artacağı ve bunun da ekonomik anlamda çarpan etkisinin olacağı kanaatindeyim. Bu örnek projeyi hazırlayan Meram Belediyemize ve destek veren ajansımıza teşekkür ediyor, projenin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Ardından konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da, “Mevlana Kalkınma Ajansımızla bugüne kadar pek çok proje yürüttük ve hayata geçirilen projelerden aldığımız geri dönüşler de son derece olumlu. Birlik ve beraberlik içinde çeşitli projeler geliştirerek vatandaşlarımızın ihtiyacı olan alanlarda birlikte çözümler üretiyor, şehrimize katkı sağlıyoruz. Bu projelerimizden biri de bugün sözleşmesini imzalayarak uygulama aşamasına geçeceğimiz hem sağlık hem de istihdama yönelik olan mor ekmek üretim projemizdir. Dünya’da özellikle son yıllarda üzerinde sıkça durulan ve bu doğrultuda çalışmalar yürütülen önemli gündem maddelerinden biri sağlıklı beslenme ve gıda güvenliğidir. Hepimizin malumu olduğu üzere pandemi süreci ile birlikte sağlıklı beslenme ve gıda güvenliğinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendiren ürünler ön plana çıkmış durumda. Konya’mız, gıda ve tarım sektöründe ülkemizin adeta lokomotifi konumundadır. Şehir olarak besin tüketimimizin başında ise ekmek ve yağlı besinler yer almakta bu da maalesef obezite oranlarını artırmaktadır. Mor ekmek, bilinen ekmekten ziyade tadı, rengi ve içeriği ile ayrı bir ekmektir. Mor havuç, mor soğan, karadut ve patlıcandan oluşan bileşenleriyle bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yardımcı olan bir besindir. Sağlıklı beslenmenin önemini toplum olarak daha iyi idrak ettiğimiz pandemi sürecinde bu projenin önemi bir kata daha artmaktadır. Projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve bizlere destek veren Mevlana Kalkınma Ajansımıza teşekkür ediyor, projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Son olarak söz alan MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı ise “Ajans olarak, sorumluluk alanımızda yer alan illerimizin her alanda kalkınmasının önündeki engellerin tespiti ve çözüm üretilmesi noktasında faaliyetler yürütüyoruz. Tabi bunu yaparken de Yönetim Kurulumuz, kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, şehirlerimizin önde gelen kanaat önderleri, ekonomi aktörleri yani kısacası bölgemizin tüm dinamikleri ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye azami gayret gösteriyoruz. Gerek uyguladığımız mali ve teknik desteklerle gerek hazırladığımız araştırma, fizibilite ve sektör raporları ile ve gerekse de danışmanlık ve rehberlik hizmetlerimizle kamu kurum ve kuruluşlarımızı, özel sektörümüzü doğru alana yönlendirmek için pek çok argümanı bir arada kullanıyoruz. Bugün Meram Belediyemiz ile imzaladığımız bu projeyi de bunun bir yansıması olarak görüyoruz. Ajansımıza sunulan bu projeye hem sağlıklı yaşam açısından hem de kadın girişimciliği açısından büyük önem atfediyoruz. En kısa zamanda hayata geçirilerek önemli çıktılar elde edileceğine inandığımız proje kapsamında Meram Belediyesi ile Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifi ortaklığında, içerdiği antioksidan sayesinde vücudu temizleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren mor ekmek üretim tesisi kurulması amaçlanmaktadır. Yine proje ile birlikte 1’i engelli olmak üzere 4 kadın istihdamı gerçekleştirilecek olup, 25 kadına mesleki ve teknik eğitimler ile kişisel gelişim eğitimleri verilecektir. Şehrin işlek olan 2 bölgesinde mor ekmek satış noktasının kurulması, online olarak ve talep eden ekmek satış noktaları ile fırınlarda da mor ekmek satısı gerçekleştirilmesi projenin hedefleri arasında yer almaktadır. Hem amaçları hem de sonuçları açısından önemli olduğuna inandığımız projenin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.