Mevsimlik işçi olarak girdi, başkan oldu

Adana'nın Saimbeyli ilçesi, eko turizmde bir cazibe merkezi haline gelmek için Belediye Başkanı Mahmut Dal'ın liderliğinde önemli adımlar atıyor.

Adana'nın kuzeyinde yer alan Saimbeyli ilçesi, doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve endemik türleri ile dikkat çekiyor. Mevsimlik işçi olarak başladığı belediyede Başkanlık koltuğuna oturan Mahmut Dal, ilçenin eko turizmde öne çıkması için büyük bir çaba sarf ediyor. 31 Mart yerel seçimlerinde bağımsız olarak Belediye Başkanı seçilen Dal, Saimbeyli'nin doğasını, tarihi ve endemik çeşitliliğini turizm açısından değerlendirerek önemli projelere imza atmaya başladı.

Saimbeyli'nin Eko Turizm Potansiyeli

Belediye Başkanı Mahmut Dal, Saimbeyli'de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 8-12 Haziran Saimbeyli Mavisi Kelebeği Gözlem ve Fotoğraf Etkinliği'ni duyurdu. Türkiye genelinde 400 kelebek türünden 198'inin Saimbeyli'de bulunduğunu belirten Dal, bu etkinliğin ilçenin doğal güzelliklerini tanıtmak için büyük bir fırsat sunduğunu ifade etti.

Saimbeyli'nin Tarihi ve Doğal Zenginlikleri

Saimbeyli'nin doğasına ve tarihine vurgu yapan Başkan Dal, "Doğma büyüme Saimbeyliliyim. 2004 yılında belediyeye mevsimlik işçi olarak başladım. Şimdi ilçemizin hak ettiği ilgiyi ve yatırımları alması için çalışıyoruz" dedi. Saimbeyli'nin eko turizm, yayla turizmi ve tarihi açıdan potansiyelini artırmak için Avrupa Birliği ve Dünya Bankası fonlarını kullanarak projeler geliştirdiklerini belirtti.

Adana'nın Doğal İncisi: Saimbeyli

Saimbeyli'nin Adana'nın doğal kliması olduğunu ve turizm potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Başkan Dal, "İlçemiz tarihte başkentlik yapmış, zengin bir geçmişe sahip. Ayrıca, kirazı ve Mavi Kelebeği ile tanınıyor. Obruk Şelalemiz ve tabiat parkımız ile Adana'nın doğal kliması olan ilçemize herkesin gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kripto Piyasasında Son Gelişmelerin Analizi
İlk Toros Fıstığı Hasadı Yapıldı
Konya'nın 2023 Vergi Rekortmenleri Açıklandı: İşte Ekonomiye Katkı Sağlayan Firmalar
Yemeksepeti, 2024'te de 'Türkiye'nin En Sevdiği Marka' Seçildi
Gayrimenkulde Gerçek Değer Dönemi: Şeffaflık Artıyor