Milli Gazete'den Erbakan - Erdoğan kıyaslaması

Saadet Partisi’ne yakınlığı ile bilinen Milli Gazete, Erbakan-Erdoğan kıyaslaması yaptı. Gazete 54. hükümeti öve öve, AK Parti hükümetlerini ise yere yere bitiremedi.

Saadet Partisi’ne yakınlığı ile bilinen Milli Gazete, Erbakan-Erdoğan kıyaslaması yaptı. Her fırsatta merhum Necmettin Erbakan’a saygısını ve sevgisini dile getiren onun ismini Konya’da üniversiteye verdiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetini yerden yere vuran Milli Gazete, rakamlara göre Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümeti olan AK Parti’yi "Buçuk’ a talim ettiren" başarısız bir hükümet gibi sundu. Merhum Necmettin Erbakan’ın 11 aylık Refahyol hükümeti ile AK Parti’nin 11 yıllık iktidarını kıyaslayan gazete 54. hükümeti öve öve, AK Parti hükümetlerini ise yere yere bitiremedi.

REKORLARDAN  HİÇ BAHSETMEDİ!

-Gazete Merhum Erbakan’ın yüksek faizle ve rantiyecilerle nasıl mücadele ettiğini yazarken, cumhuriyet tarihinin en düşük faiz rekorunu AK Parti’nin kırdığından hiç bahsetmedi.

Enflasyonun ve Faizlerin tek haneli rakamlara AK Parti hükümeti döneminde indiğini yazmadı.

-Gazete eğitim alanında Cumhuriyet tarihinden daha fazla derslik sayısının AK Parti hükümetleri döneminde açıldığından hiç bahsetmedi.

-Gazete Türkiye’de Cumhuriyet tarihinden daha fazla duble yolun AK Parti hükümetleri döneminde yapıldığından bahsetmedi

-Gazete Merkez Bankası rezervinin Cumhuriyet rekoru kırdığından bahsetmedi.

-Gazete Sağlıkta, kültürde, savunma sanayinde yapılan devasa yatırımlardan kırılan rekorlardan hiç bahsetmedi.

-Gazete dış politikada Türkiye’nin elde ettiği saygınlıktan bahsetmedi

-Gazete bir zamanlar 5 milyar dolar için İMF’nin kapısını aşındıran Türkiye’nin artık İMF’ye borç verir konuma geldiğinden bahsetmedi.

-Gazete Refahyol hükümetinin de aralarında bulunduğu hükümetlerin ödeyemediği KEY ödeneklerinin AK Parti iktidarı döneminde ödendiğinden hiç bahsetmedi.

-Gazete Türkiye’nin büyümede Dünya rekorları kırdığından hiç bahsetmedi.

- Gazete Refahyol’un halkı ihya ettiğini yazarken, Türkiye’de otomobil, beyaz eşya, bilgisayar, telefon gibi teknolojik aletlerin üretim ve satışlarının AK Parti hükümetleri döneminde en üst seviyeye çıktığını yazmadı.

-Gazete  Türkiye'nin ihracat rekorlarını AK Parti döneminde kırdığını yazmadı

-Gazete YHT ile Türkiye’nin ilk kez AK Parti döneminde tanıştığını, hava yolu ulaşımının rekorlar kırdığını yazmadı.

- Gazete Türkiye’nin savunma sanayinde Cumhuriyet tarihinin en büyük ihracat rakamına ulaştığını yazmadı.

- Gazete sağlık alanında yapılan yatırımlardan artan ambulans sayılarından yatak sayılarından hiç bahsetmedi.

BORÇ HESABI DA YANLIŞ!

Milli Gazete, AK Parti’nin ülkeyi borç batağına sapladığını savunarak rakamlar verdi.  Milli Gazete, 2002’de 129.6 milyar dolar olan dış borçun 2013’te 337 Milyar dolara fırladığını yazdı. Ancak Türkiye’nin 2002'de yüzde 74'lerde olan Borç/GSYH oranının 2012’de yüzde 36’lara düştüğünü, aslında AK Parti’nin  borçları artıran değil aksine borçları azaltan bir  parti olduğunu yazmadı.

RAKAMLAR NE DİYOR?

Rakamlara göre  AK Parti Cumhuriyet tarihinin  en başarılı hükümet olarak gözüküyor. İşte Milli Gazete'nin yazamadığı bazı rakamlar

2002                           2012

GSYH                              230 milyar dolar         799 milyar dolar

MB Döviz rezervi            26,8 milyar dolar        115 milyar dolar

Borç/GSYH                      yüzde 73,4                yüzde 36,5

Enflasyon                        yüzde 65                    yüzde 7,1

Kişi başı Milli Gelir       3.500 dolar                 10.600 dolar

İhracat                             36 milyar dolar         150 milyar dolar        

Duble yol                        6 bin km                     21 bin km

Hastane                          271                             825

Eğitime ayrılan pay        7,5 milyar dolar          39 milyar dolar          

Üniversite                         76                               168

Havaalanı                         25                               47   

Yoksul sayısı                   19 milyon                    12 milyon

Yoksul hane sayısı          yüzde 22                     yüzde 14

200 TL altı geliri olanlar    yüzde 28                   yüzde 2

100 TL altı geliri olanlar    yüzde 4                      binde 2

zenginlerin GSYH’den aldığı paydaki artış           yüzde 90

yoksulların GSYH’den aldığı paydaki artış           yüzde 192

 

 

İŞTE MİLLİ GAZETE'NİN HABERİ

Bugün 54. Erbakan Hükümetinin kuruluş yıl dönümü. Nerede efsane hizmetlerin yapıldığı 11 ay ve nerede 11 yıl İşte kıyas kabul etmeyen o tabloHaziran ayının Türkiye’nin tarihinde çok önemli bir yeri var. Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, tam 17 yıl önce 28 Haziran 1996’da 54. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olan Refahyol’u kurdu. Bir yıllık Başbakanlığında Havuz Sistemi ile Türkiye’deki oligarşik yapıyı değiştiren Erbakan, D-8’ler ile de, sömürü, işgal ve ahlaki çöküntü içinde kıvranın dünya insanlığının BM veya G-8’lerin çürümüş ilkeleriyle değil, ancak ve ancak D-8’lerin 6 ilkesiyle adaletle yönetilebileceğini ortaya koydu. Dış güçlerin uzantısı olan ‘Çekiç Gücü’ kovdu.

DENK BÜTÇE, DEVLETİN YAKASINI TOPLADI

54. Hükümet, Türkiye halkının başka hiçbir hükümette tecrübe etmediği bir sürpriz yaparak çalışana yüzde 50 zam ile icraata başladı. Yüksek enflasyon, iç ve dış borç faizleri ve IMF kıskacında kıvranan Türkiye için Refah-Yol Hükümeti, 10’ar milyar dolarlık üç ayrı yerli kaynak paketi oluşturdu. Cumhuriyet tarihinde ilk defa olmak üzere 6 ay sonraki 1997 bütçesi Denk Bütçe olarak hazırlandı. Denk Bütçe, ilave bir kuruş vergi koymadan, borç almadan ve faiz ödemeden sağlandı. O güne kadar, kamu kurumlarının rantiyeci iş dünyası bankalarından kredi çekip, ödediği yüksek faizler yerine Kamu Ortak Hesabı olan Havuz Sistemine geçilince kamunun kaynakları ve devlet bütçesi bir anda zenginleşmeye başladı.

ERBAKAN, TEKEDEN SÜT ÇIKARDI

54. Erbakan Hükümeti döneminde, faizcilere ve rantiyeye uzanan hortumlar kesildi. Kurulan “havuz sistemiyle” kamu kuruluşları, hesaplarında para olduğu halde, yüksek faizle borçlanmaktan kurtuldu. Yüksek faiz geliri kesilen rantiyenin hesabı şaştı, sadece sekiz ayda 7 milyar dolar tasarruf edildi. Hazine’nin borçlanması azalınca otomatikman düşen faiz sebebiyle 37 milyar dolarlık kaynak sağlandı.

RANTİYENİN EN PARLAK DEVRİ!

AKP döneminde ise faiz bir “dünya gerçeği” sayıldı, IMF destekli Kemal Derviş programı zerre şaşmadan uygulandı. IMF dayatması “düşük kur-yüksek faiz” politikasıyla paradan para kazananlar ve rantiye ihya edildi. Ekonomik büyümenin göbekten bağlandığı borçlanma sebebiyle hem borç kabardı, hem de faizcilerin cebi doldu. Bankalar, tarihlerinin en parlak dönemini yaşayıp kar üstüne kar ederken, 10 yılı aşkın sürede faize ödenen tutar 600 milyar lirayı aştı. Türkiye, hala senelik 50 milyar lira faize para ödüyor.

BORÇLAN BABA BORÇLANALIM!

54. Hükümet döneminde büyümenin üretime dayandırılırken, AKP dönemindeki ekonomik anlayış tüketime odaklandı. 54. Hükümetin çok kısa bir sürede oluşturduğu milli kaynakları 10 yılı aşkın iktidarında bir türlü bulamayan (!) AKP, çözümü sürekli ve artan bir ivmeyle borçlanmakta buldu. AKP döneminde hane halkının, tüccar ve üretici kesimlerin borç yükü arttıkça arttı. 2002’de 129.6 milyar dolar olan dış borç, 2013’te 337 milyar dolara fırladı. Kamunun 2002’de 155.2 milyar lira olan iç borç stoku, net 253 milyar lira artışla 2012 sonunda 408.3 milyar liraya yükseldi. Aynı dönemde kamunun dış borcu da 102 milyar liradan 154.6 milyara çıktı. Böylece kamunun iç-dış toplam borcu 2002-2012 döneminde net 316 milyar lira arttı ve 563 milyar liraya yükseldi. Özel sektörün dış borcu ise 43.1 milyar dolardan 226 milyar dolara fırladı.

DENK BÜTÇEYİ HAYAL BİLE EDEMİYOR!

Erbakan Hükümeti, iktidara gelir gelmez denk bütçe yaparken, AKP yapısal bir sorun olan bütçe açığına bir türlü çare bulamadı. Çoğunlukla dışarıdan borçlanarak kapatılmaya çalışılan bütçe açığı, zaman zaman da özelleştirme gelirleriyle yamanmaya çalışıldı. Kötü yönetilen ekonomi neticesinde bütçe 2012’de 28.8 milyar lira açık verirken, 2013 hedefi de 33 milyar lira açık olarak belirlendi.

54. HÜKÜMET HALKI İHYA ETTİ

54. Hükümet’in milli ekonomi politikası, faizden beslenen sıcak paraya geçit vermeyip oluşturulan kaynakları üretime sevk ederken ve bu kaynakları her kesimden halka aktarırken; AKP’nin ekonomiden tek anladığı finans piyasaları ve paradan para kazananlar oldu. Ekonomiyi sadece “borsanın inip çıkmasına” indirgeyen AKP zihniyeti, serseri mayın gibi dünyayı gezen küresel sermayenin gözünün içine bakar oldu. AKP döneminde, bir defaya mahsus olarak konulup kalıcı hale getirilen vergilerle, vergilerde yapılan artışlarla, zamlarla vatandaşın alım gücü iyice düşürüldü, halk kredilere ve kredi kartlarına bağımlı hale getirildi. Türkiye’nin en önemli ve stratejik kuruluşları, birkaç senelik cirosu karşılığında haraç mezat satıldı.

AKP “BUÇUK”A TALİM ETTİRDİ

İktidara gelir gelmez ilk icraat olarak memura yüzde 50 zam veren Erbakan Hükümeti, bir yılda toplam yüzde 130 zam vermiş oldu. Asgari ücrete yüzde 101 zam verilirken, işçi ve memur emeklilerine bir yılda reel olarak yüzde 100’ü aşan, Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 221 maaş zamları yapıldı. Ayrıca “Eşel Mobil” sistemiyle tüm çalışanlara aylık enflasyon oranında artışlar verildi. AKP döneminde ise çalışan kesimler “buçuklu” maaş artışlarına talim etti. Çoğu kez, verilen cüz’i artışları savunmak için “batarız”, “Yunanistan gibi oluruz” gibi gerekçeler ileri sürüldü.

Cumhuriyet tarihinde ilk defa 6 ayda Denk Bütçe yapıldı

* Tarımsal desteklemeye ayrılan fon yüzde 150 artırıldı. Buğday, fındık, pancar, tütün ve tüm taban  fiyatlarda yüzde 312’ye varan artışlar yapıldı. Çiftçinin yüzü güldü

* Dış güçlerin maşası olan Çekiç Güç kovuldu.

* Bir yıl boyunca başta temel tüketim maddeleri olmak üzere hiçbir şeye zam yapılmadı.

* İşçiyi, memuru, emekliyi enflasyona karşı korumak için Eşel-Mobil sistemi oluşturuldu.

* Kamu İktisadi Kuruluşları’nın açıkları kapatılarak KİT’ler kâra geçirildi.

* Yüzde 76 seviyesine yükselen repo faizleri Şubat 1997’de yüzde 50’lere indi.

* Yüzde 170 seviyesinde devralınan Hazine borçları faizleri, yüzde 80’lere düşürüldü.

* Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı yeniden açıldı.

* Döviz rezervlerinde 1 milyar dolar artış oldu

* Enflasyon sekiz ayda yüzde 100’lerden yüzde 75’lere düşürüldü.

* Memura yüzde 130 zam yapıldı.

* Asgari ücrete yüzde 102 oranında zam yapıldı

* Sanayi üretimi yüzde 30’dan yüzde 90’a çıkarıldı

* 15 bin sokak çocuğu için ‘Aileye Dönüş Projesi’ başlatıldı

* Memur emeklilerine yüzde 116 reel zam yapıldı.

* İşçi emeklilerine yüzde 121 reel zam yapıldı.

* Bağ-Kur emeklilerine yüzde 221 reel maaş zam verildi.

Termik Santraller, Petrol Boru Hatları, Havaalanları

54. Erbakan Hükümeti döneminde Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı açıldı. Ülkeyi baştan başa saran oto yollar, LNG, hidrolik ve termik santraller, petrol ve doğal gaz boru hatları, havaalanları, hızlı tren projeleri, Çanakkale Boğazı’na köprü, 3 köprü ve 1 tünelden oluşan Boğaz geçişi, İstanbul, İzmir, İskenderun, Trabzon ve Kıbrıs’ta Uluslar arası, 7 ilde de Bölgesel Serbest Bölgeler… Necmettin Erbakan Başbakanlığındaki 54. Refahyol iktidarının, bir çoğunun projesini gerçekleştirdiği, kalanlarını da devlet kalkınma planına soktuğu devasa yatırım ve projeler olarak Yeniden Büyük Türkiye’nin temelini attı.

 

Medya Haberleri

Hataylı Minik Yetenek Ahmet Kazar, Haluk Levent ile Aynı Sahneyi Paylaşmak İstiyor
Okan Yalabık’ın Gençlik Hali Görenleri Şaşırttı!
Ankaralı Turgut’tan kötü haber geldi
Akasya Durağı’nın Dilek'i yıllar sonra ortaya çıktı
Mert Demir Konya'yı Duman Edip Gitti