Milli Halterci Ezgi Kılıç'ın Gözü Avrupa Şampiyonasında ve Los Angeles Olimpiyatları'nda

Ortaokulda öğretmeninin verdiği ödevle halterle tanışan ve 6 yılda birçok başarıya imza atan 18 yaşındaki milli sporcu Ezgi Kılıç, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları'na katılmayı hedefliyor.

Milli halterci Ezgi Kılıç, halter sporuyla tanışmasının bir ödev sayesinde olduğunu anlattı. Beden eğitimi öğretmeninin verdiği branş araştırması ödevi sayesinde halterle ilgilenmeye başlayan Kılıç, halter kursu arayışına girdi. Ancak uygun bir kurs bulamadığı için bir yıl boyunca bu isteğini gerçekleştiremedi. Şans eseri, okulunda açılan halter kursuyla bu spora adım attı. Kılıç, "Öğretmenim halter kursu açıldığını duyurduğunda eve koşarak gittim ve annemi elinden tutup okula getirdim" dedi.

Avrupa ve Dünya Şampiyonalarındaki Başarılar

Ezgi Kılıç, halter kariyerindeki en büyük başarılardan birini, ilk Avrupa şampiyonasında bronz madalya kazanarak elde etti. Daha sonra birçok uluslararası turnuvada altın madalyalar kazanan Kılıç, dünya şampiyonalarında da rekorlar kırarak zirveye çıktı. Geçtiğimiz günlerde İspanya'da düzenlenen Gençler Dünya Halter Şampiyonası'nda hasta olmasına rağmen dünya üçüncülüğünü kazandı. Kılıç, 1 ay sonra yapılacak Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya hedeflediğini söyledi.

Kılıç’ın Gözü 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda

18 yaşındaki milli sporcu, halterdeki örnek aldığı isim olan Sibel Özkan'ı ilham kaynağı olarak görüyor. Kılıç, hedefinin 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmak ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. "Vücut ağırlığımın 2 katını kaldırıyorum" diyen Kılıç, koparmada 85, silkmede ise 89 kilo kaldırarak başarıya ulaştığını vurguladı.

Avrupa Şampiyonasında Gözler Altın Madalyada

Kılıç, Avrupa şampiyonasında tekrar altın madalya kazanmak için hazırlıklarını son sürat devam ettirdiğini belirtti. 2022 ve 2023 yıllarında Avrupa şampiyonlukları elde eden milli sporcu, bu yılki şampiyonadan da zaferle dönmek istiyor. Kılıç, "Dünya şampiyonasında hasta olduğum için üçüncü oldum, ancak Avrupa şampiyonasında altın madalyayı kazanacağıma inanıyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Trabzonspor da Halil Umut Meler'den dertli
Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda A. Efes şampiyonluğa ulaştı
Konyaspor maçında sakatlanan Ozan Tufan, sahadan koltuk değnekleriyle ayrıldı
Konyaspor'un planı Trabzonspor karşısında tutmadı
Alanyaspor İlhan Palut'un Fişini Çekmek İstiyor