Daha önce “Bizim Yunus”, “Yunus Emre”, “Dilimiz Yunus Söyler”, “Risalet’ün-Nushiye” ve “Yunus Emre’den Seçilmiş Şiirler” kitaplarıyla Yunus Emre’yi yeni bir bakış açısıyla kültür hayatımıza kazandıran Mustafa Özçelik’in yeni kitabı “Yunus Emre'nin Dostları” adını taşıyor.
“Büyüyen Ay yayınları” arasında çıkan kitapta Fuat Köprülü’den Nezihe Araz’a; Süheyl Ünver’den Halim Baki Kunter’e, Abdülbaki Gölpınarlı’dan Mehmet Kaplan’a 20 Türk yazarının Yunus Emre’yi tanıma ve anlama hikâyelerini anlatıyor. Bu yolla Meşrutiyet’ten günümüze aydın çevrelerin Yunus’a nasıl baktıkları, onu nasıl değerlendirdiklerini bir bütün halinde görmek mümkün hale geliyor. Kitap, bu yüzden Türk aydınlarının Yunus Emre ile buluşma, onunla tanışma hikâyeleri olarak orijinal bir çalışma niteliği taşıyor.
Kitapta Yunus Emre’yle ilgili yazı ve kitapları bulunan iki yabancı isme de yer verilmiş. Bunlardan biri İtalyan Şarkıyatçı Anna Masala, diğeri ise Alman Din ve Tasavvuf tarihçisi Annamaria Schimmel…Bu sayede Yunus’un Batı’da nasıl bir algıyla değerlendirildiği de ortaya konulmuş oluyor.