Musul'da DEAŞ'ın tuzağına düşen çocukların itirafları

Sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaktan çekinmeyen, kaçmak isteyenleri infaz eden eli kanlı terör örgütü DEAŞ, ailelerinden kopardığı çocukları da cephe hattına sürüyor- Irak ordusu tarafından Musul'un güneyindeki Nemrud kasabası'na bağlı Adle köyünde

Musul (AA) - ALİ MUKARREM GARİP - Irak'ta terör örgütü DEAŞ, Musul'u kurtarma operasyonunun önüne geçebilmek için güvenlik güçlerine karşı çocukları kullanıyor.

Sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaktan çekinmeyen, kaçmak isteyenleri infaz eden eli kanlı terör örgütü DEAŞ, ailelerinden kopardığı çocukları da cephe hattına sürüyor.

Irak ordusu tarafından Musul'un güneyindeki Nemrud kasabası'na bağlı Adle köyünde kurtarılan çocuklar, AA muhabirine kandırılıp intihar eylemcisi olarak nasıl eğitildiklerini anlattı.

-"Ailemize zarar verecekleri endişesiyle söylenenleri yaptık"

DEAŞ militanlarından eğitim aldığını belirten 15 yaşındaki Ahmet İ. "Yaşımızın küçük olmasına rağmen DEAŞ, silah kullanımı, bombaların yer altına yerleştirilmesine dair dersler verdi." dedi.

Örgüte ait birimler tarafından köy yakınlarında eğitim aldıklarını aktaran Ahmet İ. "Bize ve ailemize zarar verecekleri endişesiyle söylenenleri yaptık." diye konuştu.

Militanlar tarafından intihar bombacısı olmak için eğitilen Casim M. adlı bir başka çocuk ise şunları söyledi:

"Çirkin zihniyetleri uğrundaki çatışmalarında bizi canlı bomba olarak kullanmaları için beynimizi bulandırarak şehit olacağımızı, cennete gideceğimizi ve sözde büyük sevap işleyeceğimizi telkin ediyorlardı. Dediklerini yapmadığımızda peşimizi bırakmıyorlardı. Okul sonrası bizi karargahlarına çağırıyorlar ve kafamızı karıştırıyorlardı.''

DEAŞ, saldırılarda kullanmak üzere eğittiği çocuklara "Halifeliğin aslan yavruları" ismini veriyor.

Örgütün beynini yıkadığı, silah ve savaş eğitimi verdikten sonra intihar eylemcisine dönüştürdüğü 16 yaş altı yüzlerce çocuğun bulunduğu değerlendiriliyor.

AA

Gündem Haberleri

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!
Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı