Musul'da salgın hastalık tehlikesi

Dünya Sağlık Örgütü Irak Sorumlusu Musani: - "Musul, iki yıldan uzun süredir DEAŞ'ın kontrolünde olduğu için gerekli sağlık hizmetlerini alamıyor. Bulaşıcı hastalıkların yayılma riski var"- "Kentteki çocuklara iki yıldır hiçbir aşı yapılmadı. Kronik hasta

ERBİL (AA) - Dünya Sağlık Örgütü Irak Sorumlusu Dr. Altaf Musani, iki yıldan uzun süredir terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Musul'da salgın hastalık tehlikesi yaşandığını söyledi.

Musani, Musul kent merkezinden kaçan sivillerin sağlık sorunlarını yerinden takip etmek için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentine geldi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Musani, salgın tehlikesine dikkati çekerek, "Musul, iki yıldan uzun süredir DEAŞ'ın kontrolünde olduğu için gerekli sağlık hizmetlerini alamıyor. Bulaşıcı hastalıkların yayılma riski var. Siviller, temiz su sıkıntısı çekiyor ve bu da hastalıklara yol açıyor." dedi.

Musul'da özellikle çocuklar ve kadınların acilen sağlık kontrolünden geçmesi gerektiği uyarısında bulunan Musani, şunları kaydetti:

"Basit örneklerden yola çıkarak bazı tespitlerde bulunabiliriz. Kentteki çocuklara iki yıldır hiçbir aşı yapılmadı. Kronik hastalığı olan hamile kadınların ne tür hastalıkları yeni doğan veya doğacak çocuklarına taşıdıkları bilinmiyor. Bu insanlar iki yıldır kötü hayat koşulları içerisinde yaşıyor."

Kentteki sivillerin kirli su ve kötü gıdalarla beslendiğine işaret eden Musani, Kayyara kasabasında yanmaya devam eden ham petrolden dolayı da bazı sivillerin nefes darlığı çektiğini aktardı.

Musani ayrıca, tüm bunların yanında ciddi psikolojik sorunlar yaşayan bölgedeki sivillerin psikoterapiye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

AA

Gündem Haberleri

İşle özel yaşam birbirine girdi: 'Patron mesaiden sonra arayamasın' çalışması
Nüfus Politikaları Kurulu ilk toplantısını yaptı: Hangi destekler gündemde?
Kıymadan Baklavaya Uzanan Skandal
Konya 112’ye 2024’te gelen çağrıların yüzde 19'u asılsız çıktı
TikTok Deneyi Sonucu Hayatını Kaybeden Çocuğun Ardından Ailelere Uyarılar