Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu

Musul'da düzenlenen bombalı saldırılarda 2 asker öldü, 7'si yaralandı- Hammam el-Alil'de DEAŞ tarafından öldürülen 100 kişinin cesedinin yer aldığı toplu bir mezar bulundu

NİNOVA (AA) - Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği bombalı saldırılarda 2 askerin öldüğü, 7'sinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, DEAŞ mensubu bir intihar eylemcisinin bomba yüklü bir araçla Musul'un güneydoğusundaki El-İntisar Mahallesi'ne düzenlediği saldırıda bir asker hayatını kaybetti, 4'ü yaralandı. Bombalı saldırının ardından dört yandan ateş açılması üzerine Irak güçleri mahallenin bazı bölümlerinden çekilmek zorunda kaldı.

Musul'un doğusundaki Es-Semah es-Sani Mahallesi'nde bomba yüklü araçla düzenlenen bir başka saldırıda da 1 asker öldü, 3'ü yaralandı. Saldırıda Irak güçlerine ait bir araç da zarar gördü.

Öte yandan, Musul'un güneyindeki Hammam el-Alil nahiyesindeki Ziraat Fakültesi'nde DEAŞ'ın öldürdüğü 100'den fazla kişinin cesedinin yer aldığı toplu bir mezarın bulunduğu belirtildi.

Irak Federal Polisi'nden Tuğgeneral Ali el-Lami yaptığı açıklamada, öldürülenlerin DEAŞ'la işbirliği yapmayı reddeden siviller ya da emniyet teşkilatı mensuplarından oluştuğunu ve bazılarının başları kesilmiş bir halde bulunduğunu ifade etti.

Hammam el-Alil de DEAŞ'ın hapishaneye dönüştürdüğü bir evin de bulunduğu kaydedildi.

Irak güçleri geçen pazar günü Hammam el-Alil'in DEAŞ'tan kurtarıldığını duyurmuştu.

AA

Gündem Haberleri

Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı
Zemin Sıvılaşmasına Bor Katkılı Enjeksiyon Malzemesi Çözümü