Malum, önümüz yerel seçimler var. Seçim dedikoduları şimdiden başladı. Elbette, bu sürecin en çok konuşulan konusu partilerin özellikle de AkParti’nin belediye başkan aday adayları...
Aday adayları konuşula dursun, biz 15yıl Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Tahir Akyürek’in,AK Parti’nin 2008 yılında Türkiye genelinde açmış olduğu siyaset akademisinde anlattıklarına kulak verelim.
Ak Parti Siyaset Akademisinin Konya ayağı,AlaeddinTepesi nikah salonunda devam ediyor.. O zamanın siyasileri,tecrübelerini ve birikimlerini siyaset akademisine katılan kursiyerlerle paylaşıyor.
Sıra,Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e geldi. O da deneyimlerini paylaşmak için kürsüye çıkıyor. Tahir Akyürek tecrübelerini anlatırken şu ifadelere yer veriyor konuşmasında…
“Bir belediye başkanı; seçildiği ilk yıl, sıkıntı ve stres içinde yapar işlerini. İşlerin olumlu gitmemesi konularda yoğun eleştirilere uğrayınca, “nereden seçildim ben bu belediye başkanlığına?” der.
İkinci yıl ise, zor da olsa ufak tefek bir şeyler oluyor, hizmetler kendini gösteriyor, şunu yaptık, bunu yaptık diyebilecek bir pozisyona gelir.
Üçüncüyıl, çok güzel hizmetler yapar ve hizmetlerde nicelik kadar nitelikte kendini gösteriyor, demeye başlar.
Dördüncü yıl, o kadar çok güzel hizmet ediyorum ki, bu işi benden başkası yapamaz, yapsam yapsam bu işi ancak ben yaparım, der..
Beşinciyıl, ya bu işi benden başka yapan olmamalı tek başaracak kişi benim. Nereden çıktı bu belediye başkan aday adayları diye söylenir...”
Konuşulanlara bakılırsa, 2019 yerel seçimlerinde Seydişehir’de Ak Parti aday adaylarının sayısı baya çok olacağa benziyor. Biz bu konuyu şimdilik kaydıyla burada kapatalım… Gelecek yazılarımızda yine değiniriz…
Festival
Bu festival meselesi baya konuşulacak gibi. Gelecek olan sanatçılardan bir tanesinin programı iptal edildi. Diğer bir tanesinin ise “gazino sanatçısı” olduğu konuşuluyor…
Sosyal etkinlik denilince onu sadece “festival” olarak algılayanlar, senede birkaç festival yapıyorlar. Tabi böyle olunca da harcanan paralarla ilgili sorular akla geliyor.
“Bu organizeler için kaç para harcanıyor?
“Sanatçılara, kaçpara veriliyor?”
“Belediye bu işi sponsor vasıtası ile mi yapıyor?” gibi sorular bunlardan bazıları…
Bu resmi bir açıklama yapılırsa soruların cevaplarını kamuoyuda öğrenmiş olur.
Üniversite sınavlarının açıklandığı şu günlerde birçok evladımızın ailesi kara kara düşünmeye başladı bile.
Çocuklarımızın elinden tutacak, cebine üçbeş kuruş burs koyacak bir yapılanmamızın olmaması ne kadar acı değil mi?
Biz eğlenirken, geleceğimizin temel taşları olan üniversite öğrencisi çocuklarımızın maddi imkansızlıklarla boğuşması üzüntü verici.
Seydişehir’in sahipsiz yolu…
Büyük çoğunluk tarafından kullanılan ve Seydişehir’in cazibe merkezi olan Kuğulu Park’a giderken göze çarpanve en çok kullanılan bölgeTOKİ Konutları ile başlayan bölgedir.
Seydişehir’i, güney doğusundan çevreleyen yolun, Seydişehir’e yakışmayan bir nitelikte olduğunu herkes biliyor.
Konunun muhataplarının hemen zıplayıp; “o yol bize ait bir değil, Karayollarına ,Etibanka ait bir yoldur” diyeceklerini adım gibi biliyorum. Bu yol bir dönem, ETİ A.Ş.’ye maden taşınması için tahsis edilmiş olabilir, tamam.
Ya hu kardeşim! Eti A.Ş. bu memleketin bir kuruluşu değilmi? Bu ülkeye katma değer sağlamıyor mu? Ne yapacak maden taşıyan Kamyonlar? Havadan mı gidecekler?Zamanında“bu ülke kalkınsın, bu bölgeye hizmet edilsin” diye yapılmış bir yoldur o yol.
Bu yolu; “şunun bunun yolu” diyerek topu sürekli taca atmaktan vazgeçin artık. Popülist politikalarla, oy kaygısı ile bazı yerlerdeki yeni dökülmüş, alt yapısı yapılmamış yolların asfaltlarını kazıyıp tekrar asfalt dökmek yerine, hendeklere dönmüş yollara bir bakın öncelikle.
Hele hele TOKİ’den Kuğulu Sapağına–Marangozlar Kavşağına kadar olanı kısmı hem de çift şerit olarak yapın. Yapın ki hizmet denilen şeyin ne olduğu herkes tarafından görülsün.