NEÜ, Erasmus+ Proje Başarısıyla Dikkat Çekti

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), 2024 yılı Erasmus+ Programı çerçevesinde önemli bir başarıya imza atarak, sadece 11 üniversitenin kabul edildiği listeye girmeyi başardı.

NEÜ’nün koordinatörlüğünü üstlendiği ve 32 ay sürecek olan "INCLUSIVE-UNI" projesinde, Türkiye’den Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Almanya’dan Universitaet Paderborn, Sırbistan’dan WEBIN, Litvanya’dan Efekto Grupe, Polonya’dan Uniwersytet Marii Curie-Sklodowskiej ve Portekiz’den Universidade Do Minho yer alıyor.

Proje, üniversitelerde eğitim ve idari ortamların daha kapsayıcı hale gelmesine katkı sunmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, yükseköğretim düzeyinde akademik personelin öğretim uygulamalarının geliştirilmesi, akademik olmayan personelin ise kapsayıcılık ve çeşitlilik konusunda farkındalığının artırılması hedefleniyor. Ayrıca, kültürlerarası yetkinliğin artırılması amacıyla çeşitli eğitim kursları, kılavuz kitaplar ve açık eğitim platformu hazırlanacak.

Projenin Amacı Kapsayıcılığı ve Çeşitliliği Artırmak

Proje Koordinatörü Doç. Dr. Cemile Doğan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu proje, üniversitelerde daha kapsayıcı ve çeşitliliğe duyarlı bir ortam yaratmayı hedefliyor. Hem akademik hem de idari personelin bu konudaki farkındalığını artırmayı planlıyoruz. Hazırlanacak eğitim materyalleri ve platformlar, üniversiteler için büyük bir kaynak olacak" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin bu başarısı, uluslararası işbirlikleriyle eğitimde kapsayıcılığı ve çeşitliliği teşvik etme konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Depremin yaralarını sanatla sarıyorlar
Konyaaltı'nda İzinsiz Eğitim Veren 4 Okul Kapatıldı
Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin 17 Akademisyeni Dünya Çapında Başarı Elde Etti
Konya Karapınar'da Üniversiteye Yerleşen Öğrencilere 2.500 TL Burs Desteği
Öğrenciler ve Aileleri Karaman'da Yoğunluk Oluşturdu