Obruklarla anılan Karapınar’da tarım konuşuldu

Konya’nın Karapınar ilçesinde, tarımsal üretimi geliştirmek ve yeni destekleme modeli hakkında bilgilendirmek amacıyla önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Karapınar Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıda, Tarımsal Üretim Planlaması ve Bitkisel Üretimde Yeni Destekleme Modeli konuşuldu. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Resmi Gazete’de yayınlanan yeni destekleme modelinin ayrıntıları ele alınarak, ilçede tarım faaliyetlerinin geliştirilmesi, bitkisel ürün çeşitliliğinin artırılması ve hayvansal üretim destekleme modeli üzerinde duruldu. Ayrıca, işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesi ve çiftçilerin bilinçlendirilmesine yönelik önemli konular tartışıldı.

"Modern Tarım Teknikleri ile Üretimi Artıracağız"

Kaymakam Şenol Öztürk, toplantıda yaptığı konuşmada tarımın Karapınar’ın ekonomik ve sosyal yapısındaki önemine dikkat çekti. Öztürk, "Amacımız, ilçemizde modern tarım tekniklerini en üst düzeyde uygulayarak tarımsal potansiyeli en iyi şekilde kullanmak. Çiftçilerimizin gelir seviyesini artırmak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu ürünleri planlı bir şekilde üreterek sürdürülebilir tarımı yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi. Ayrıca, iklim değişiklikleri ve su kaynaklarının azalması gibi sorunlarla karşı karşıya olduklarına vurgu yaparak, bu zorluklara karşı alınacak tedbirlerin önemine değindi.

Toplantıya Geniş Katılım

Toplantıya Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk’ün yanı sıra Belediye Başkanı İbrahim Önal, İlçe Tarım Müdürü Ramazan Güneri, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı. Toplantı, çiftçilerin tarımsal üretim süreçlerine daha fazla katılım sağlaması ve yeni destekleme modeline uyum konusunda önemli kararların alınmasıyla sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Konya’da Avrupa Hareketlilik Haftası’na Özel Etkinlikler Başladı
Kültür Yolu Festivali'nin Konya ayağı başlıyor
Konya’da 19 Eylül Gaziler Günü Töreni ve Şehitlik Ziyareti
Meram'da Çöp Kamyonunun Çarptığı Çocuk Hayatını Kaybetti
Karapınar'da kalp krizi geçiren hasta, hava ambulansıyla Konya’ya getirildi