BURSA (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo-kültürel gelişimlerini artırmak amacıyla düzenlediği "Öğrenme Şenliği", Bursa'da başladı.
Şenliğin Kent Meydanı'nda düzenlen açılışına, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal, Kültürel Eğitimler ve Faaliyetler Daire Başkanı Ersan Ulusal, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Kosova'nın Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener katıldı.
Genel Müdür Altunel, burada yaptığı konuşmada, hayat boyu öğrenme konusunda yeterli ilginin gösterilmediğini söyledi.
Bursa'nın ise hayat boyu öğrenmede, Avrupa ortalamasını yakalamasının sevindirici olduğunu dile getiren Altunel, şöyle konuştu:
"Bu her türlü takdirin üstünde bir durum ancak bunu da asla yeterli görmememiz gerekiyor. Zira biz, beşikten mezara ilim öğrenme anlayışının temsilcileriyiz. Dolayısıyla her yaşta 7'den 70'e bir başka deyişle beşikten mezara kadar, ilim ve hikmeti talep etmek durumunda olan bir inanışın temsilcileri olarak bu bizim yeterli göreceğimiz bir durum değil. Hayatın her alanında topluma öncülük yapan herkesin eğitime katılım oranlarını, hayat boyu öğrenime katılım oranlarını artırma konusunda daha da bir gayretle çalışmamız gerekiyor."
İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Bursa'da Hayat Boyu Öğrenme Şubesi, 17 Halk Eğitim Merkezi, 10 Mesleki Eğitim Merkezi ve 1 Olgunlaşma Enstitüsü ile kent halkına hizmet verdiklerini ifade etti.
Geçen yıl Bursa'da 10 bin 258 kursiyerin 227 bin 517 kursa katıldığını anlatan Sarıkaya, "Bu faaliyetler ile hayat boyu öğrenme katılım oranlarımız, Türkiye ortalaması olan yüzde 4'ün yaklaşık 2 kat üzerinde ve Avrupa Birliği ortalamasının üzerinde yaklaşık yüzde 10'luk bir dilimde gerçekleşmiştir." dedi.
Konuşmaların ardından Altunel ve beraberindekiler sergi alanını gezdi.
AA