Oklu kirpi Konya'da görüldü

Afrika'da yaygın olarak yaşayan ve Türkiye'de nadir görülen oklu kirpi, Konya'nın Bozkır ilçesinde Karacahisar köyü yakınlarında yoldan geçerken görüntülendi.

Afrika'da yaşadığı bilinen ancak Türkiye'de ender rastlanan oklu kirpi, Konya'nın Bozkır ilçesi Karacahisar köyü yakınlarında yoldan geçerken görüntülendi. Oklu kirpiyi kaydeden sosyal medya içerik üreticisi Hasan Ay, bu nadir hayvanın kısa bir süre içinde gözden kaybolduğunu belirtti. Bu anlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Oklu Kirpi Nedir?

Oklu kirpi, vücudunu kaplayan oklarıyla tanınan bir memeli türüdür. Genellikle Afrika'da yaşadığı bilinen bu canlı, kendini tehlikede hissettiğinde oklarını savunma mekanizması olarak kullanır. Türkiye'de nadir olarak görülmesi, hayvan severler ve bilim insanları tarafından dikkatle izlenmektedir.

Türkiye'de Nesli Tükenme Tehlikesi Altında

Oklu kirpiler, Türkiye'de nesli tükenme tehlikesi altında olan türler arasında yer alıyor. Doğal yaşam alanlarının daralması ve insanların bu türlerle nadiren karşılaşması, onların korunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Enişte cinayetinin sebebi belli oldu
Motorda sıkışan kediyi Kulu İtfaiyesi kurtardı
Konya'da yüzlerce yavrusuyla zehirli Sarı Ömer görüldü
Tartıştığı kayınbiraderi tarafından vurulan Oktay Can Anlı hayatını kaybetti
AKOM duyurdu: Mevlana Caddesi trafiğe kapatılacak