Ömer Kerkez, 193 Oyla Yargıtay Başkanı Seçildi

Ömer Kerkez, Yargıtay Başkanlığı seçimlerinde 37. turda 193 oy alarak yeni Yargıtay Başkanı oldu. Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolmasıyla yapılan seçimde Kerkez, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı olarak yeni görevine başladı.

Ömer Kerkez Yargıtay Başkanı Oldu

Yargıtay Başkanlığı seçimlerinde 37. tur oylaması sonucunda, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 193 oy alarak Yargıtay Başkanı seçildi. Kerkez, Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolmasının ardından yapılan seçimlerde, Yargıtay üyelerinin büyük desteğini alarak bu önemli göreve getirildi.

37. Tur Oylamasında 193 Oy

Mehmet Akarca'nın dört yıllık görev süresinin tamamlanmasıyla birlikte gerçekleştirilen Yargıtay Başkanlığı seçimleri, 37 tur sürdü. Bu süreçte Yargıtay üyeleri, yeni başkanlarını belirlemek için yoğun bir çalışma içinde oldular. Sonunda, 193 oyla Ömer Kerkez yeni Yargıtay Başkanı olarak seçildi.

Ömer Kerkez Kimdir?

Ömer Kerkez, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yapmaktaydı. Hukuk alanındaki tecrübesi ve Yargıtay’daki çalışmaları ile tanınan Kerkez, Yargıtay üyelerinin güvenini kazanarak başkanlık görevine layık görüldü. Yeni başkan, Yargıtay’ın yeni dönemine liderlik edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kadir Aydar Neden Siyasi Yasak Aldı?
Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a siyasi yasak
Alanya-Antalya Otobanı için çalışmalar başlıyor
Dünyanın en büyüğü Ankara'ya yapılıyor
Etimesgut Belediyesi’nde Skandal İşten Çıkarmalar: 9 İşçi Haksız Yere Suçlandı