Operasyonlar aralıksız sürüyor: Düzensiz göçmenler sınır dışı ediliyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 1 ayda 81 ilde düzenlenen operasyonlarda 200 göçmen kaçakçısı organizatörü ve 4 bin 40 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. 82 kaçakçılık organizatörü tutuklandı, 107 araç ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 1 ayda 81 ilde düzensiz göçmenlere ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya, jandarma tarafından aralıksız sürdürülen operasyonlarda 200 göçmen kaçakçısı organizatörünün yakalandığını, bunlardan 82'sinin tutuklandığını ve 31'ine adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 4 bin 40 düzensiz göçmen de yakalandı.

107 Araç Ele Geçirildi

Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen bu operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıklarının özverili çalışmalarıyla yürütüldü. Yerlikaya, göçmen kaçakçılığında kullanılan 107 aracın ele geçirildiğini duyurdu.

Düzensiz Göçmenler Sınır Dışı Ediliyor

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edilerek sınır dışı işlemleri başlatıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları başarıyla gerçekleştiren Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve kahraman jandarmayı tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele Kararlılıkla Sürüyor

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları, Türkiye'nin göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmenlerle mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini gösteriyor. Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen bu geniş çaplı operasyonlar, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine büyük bir darbe vurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Münevver Karabulut'un ailesi Garipoğlu'nun DNA raporuna itiraz ediyor
Cem Garipoğlu’nun davasında FETÖ ilişkisi iddiası
Sokak ortasında kendini döven adamın peşinden gitti: O anlar kamerada
Akşam spora gitti, sabah cansız bedeni bulundu
Müstakil Evde Korkutan Yangın! Tutuşan Atık Malzemeler Kül Oldu