Orient Ekspresi 45 Yıl Sonra İstanbul'da Mehter Takımı ile Karşılandı

Fransa'nın Paris kentinden 1 Haziran'da hareket eden lüks Orient Ekspresi, 45 yıl aradan sonra İstanbul'a ulaştı. Zürih'ten hareket ederek Avrupa'nın çeşitli şehirlerinden geçen tren, mehter takımı eşliğinde karşılandı.

Orient Ekspresi, Zürih'ten yola çıkarak Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna üzerinden bugün Kapıkule Garı'ndan giriş yaptı. Saat 16.55'te İstanbul Sirkeci Garı'na ulaşan tren, mehter takımı ile karşılandı. Tarihi tren, 45 yıl aradan sonra yeniden İstanbul'daydı.

Lüks ve Konforun Adresi: Orient Ekspresi

Baştan aşağı yenilenen ve 1920'li yılların etkilerini taşıyan ahşap panellerle süslenen Orient Ekspresi, toplam 12 yataklı vagon, bir yemek vagonu ve 3 salon vagonu ile konforlu bir seyahat sunuyor. Yolcular, Paris-Lozan-Milano-Venedik-Belgrad-Sofya-İstanbul hattında unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Dönüş Yolculuğu ve Güzergah

Orient Ekspresi, 7 Haziran'da saat 16.05'te İstanbul Garı'ndan hareket edecek. Tren, 8 Haziran tarihinde saat 00.40'ta Türkiye'den çıkış yaparak Bükreş, Sinai ve Budapeşte üzerinden Viyana'ya ulaşacak. Dönüşte ise 38 yolcu bu lüks trenle seyahat edecek.

Tarihsel Bir Yolculuk

Orient Ekspresi, ilk seferini 4 Ekim 1883'te gerçekleştirdi ve 1888'de İstanbul duraklar arasına eklendi. Bugün, tarihi tren modern konfor ve nostaljiyi bir araya getirerek yolculara eşsiz bir deneyim sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!
Ahu Tuğba'nın Cenazesi Yarın
Yerli ve milli sıcak hava balonu Bosna Hersek’te gösteri uçuşu yapacak
Türkiye Diyanet Vakfı, Lübnan için yardım kampanyası başlattı