ÖSYM 13 Ekim Pazar günü 4 farklı sınav düzenleyecek

ÖSYM, 13 Ekim Pazar günü DUS, EUS ve STS sınavlarının düzenleneceğini açıkladı. Adaylar için sınav kuralları ve dikkat edilmesi gereken detaylar belirlendi. Kimlik kartı sorunu yaşayan adaylar için de nüfus müdürlükleri açık olacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2024 yılı Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2. Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği için Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı'nın (2024-STS Eczacılık) 13 Ekim Pazar günü yapılacağını duyurdu.

Sınavlar saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. EUS ve STS Eczacılık sınavları, ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

EUS ve STS Eczacılık Sınavlarında 721 Aday Yarışacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, EUS ve STS Eczacılık sınavlarının geçen yıl ilk kez elektronik ortamda yapıldığını hatırlatarak, bu yıl da aynı şekilde elektronik sınav uygulanacağını belirtti. Prof. Dr. Ersoy, "Bu sınavlarda adaylara 75 soru için 110 dakika süre tanınacak. Toplamda 721 aday bu iki sınava başvurdu" dedi.

DUS ve STS Diş Hekimliği Sınavları: 7 Bin 892 Aday Katılacak

Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS) 2. Dönem ve STS Diş Hekimliği sınavları hakkında da bilgi veren Ersoy, DUS 2. Dönem'in Ankara ve İstanbul'da, STS Diş Hekimliği'nin ise yalnızca Ankara’da yapılacağını belirtti. DUS sınavı Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testi'nden oluşacak ve toplam 120 soru için 150 dakika süre verilecek. STS Diş Hekimliği'nde de aynı süre ve soru sayısı geçerli olacak. Bu sınavlara toplam 7 bin 892 aday katılacak.

Kimlik Kartı Eksik Olan Adaylar Dikkat

ÖSYM, sınav günü kimlik kartı olmayan, kimlik kartını kaybeden veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için önemli bir düzenleme yaptı. İl nüfus müdürlükleri sınav günü açık olacak, böylece adaylar kimlik sorununu çözebilecek.

Pazar günü gerçekleştirilecek sınavlarda güvenlik dahil olmak üzere toplamda 1.174 görevli yer alacak. Ayrıca, DUS 2. Dönem'de ek süre hakkı tanınan adaylara 30 dakika ilave süre verileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri

Bozkır’da okul müdürlerine Türkiye Yüzyılı müfredat eğitimi verildi
Ek Kontenjanla Yerleşen Öğrencilerin Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı
Konya'da üniversite gençliğinin gözdesi başarılı projelere imza atmaya hazırlanıyor
Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Yurt Başvuruları İçin Duyuru
Konya OSB, mesleki eğitim kampüsü haline geldi