Oto ekspertizler sinek avlıyor

Oto ekspertiz firmalarının işlerinde yüzde 60 oranında düşüş yaşanıyor. Firmalar, araç satışlarının azalmasıyla birlikte ciddi bir durgunlukla karşı karşıya.

Araç Satışlarında Düşüş Ekspertiz Firmalarını Vurdu

İkinci el araç fiyatlarındaki ciddi düşüşe rağmen satışlarda yaşanan durgunluk, oto ekspertiz firmalarına da yansıdı. İzmir'deki bir ekspertiz firmasının sahibi Ufuk Olgun, sektörün eski yoğunluğunun kalmadığını belirtti. Olgun, "İşlerimizde yüzde 60 civarında düşüş söz konusu. Artık ikinci el araç yatırım aracı olmaktan çıktı" dedi.

"Geçen Yıl 2-3 Saatten Önce Sıra Gelmezdi"

Ufuk Olgun, geçen yıl oto ekspertiz firmalarında uzun kuyrukların olduğunu ve 2-3 saat beklemeden sıra gelmediğini ifade etti. Ancak bu yıl durumun tamamen değiştiğini belirten Olgun, "Şu anda rutin yüzde 60'a yakın bir düşüş var" şeklinde konuştu.

"Sıfır Araçlara da Ekspertiz Yaptırın" Uyarısı

Olgun, tüketicilere sıfır araçlar için de ekspertiz yaptırmaları gerektiğini tavsiye etti. "Sıfır otomobillerle alakalı yapılması gereken nokta şu; araçlar tırlara yükleme, taşıma veya nakliye esnasında bir takım zararlar görüyor. Tüketiciler, sıfır otomobili almadan önce boya-kaporta kontrolü yaptırmalıdır" dedi. Ekspertiz fiyatlarının özelliklere göre 2 bin 500 ile 4 bin lira arasında değiştiğini de belirtti.

Ekspertiz Firmalarının Kurumsal Olması Önemli

Ufuk Olgun, ekspertiz firmalarının kurumsal olmasının ve uzmanların tecrübesinin önemine dikkat çekti. Doğal afetler sonrası hasarlı araçların piyasaya sürüldüğünü belirten Olgun, "Bu sorunlarla karşılaşıyoruz. Sadece hızlı bir şekilde, 10 dakikada dışarıdan bakmakla veya aracı dışarıdan boya makinesiyle gezmekle maalesef tespit etme şansınız yok" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İkinci EYT Geliyor mu? Prim Tamamlama Fırsatı Gündemde!
Kamuda personel alımı ilanları yayımlandı
Gayrimenkul Sektöründe Yeni Bir İvme Bekleniyor
Ünlü Süt'le güçlerini birleştiren Birleşim Gıda'nın iflasına karar verildi
Türkiye'nin Otomotiv Devleri Yıl Sonu Kampanyalarını Açıkladı