Otomotiv Sektörü 2024'te Rekor Kırdı

Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, otomotiv sektörünün Ocak-Eylül 2024 döneminde %5,3'lük büyüme ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, Konya'da düzenlenen "Türkiye Yüzyılı'nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" temalı Türkiye İstişare Toplantısı'nda otomotiv sektörünün 2024 yılında tarihi başarılara imza attığını vurguladı. Ocak-Eylül döneminde %5,3 oranında büyüme gösteren sektör, 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Küresel Durgunluğa Rağmen Türkiye Ekonomisi Büyümeye Devam Ediyor

Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Gürcan, pandemi ve diğer küresel olayların getirdiği durgunluğa rağmen Türkiye'nin üretim, istihdam ve ihracat hedeflerinden şaşmadığını belirtti. Türkiye'nin son 16 çeyrektir kesintisiz büyüme kaydettiğini ifade eden Gürcan, 2023 yılında %5,1'lik büyüme oranına ulaşıldığını söyledi.

Otomotiv İhracatında Rekor: 26,9 Milyar Dolar

Gürcan, otomotiv sektörünün ihracattaki rolüne dikkat çekerek, 2023 yılında 19,4 milyar dolarlık otomotiv ihracatı gerçekleştirildiğini, yan sanayi ile birlikte bu rakamın 35 milyar doları aştığını ifade etti. 2024 yılının ilk dokuz ayında ise otomotiv sektörü, %5,3 büyüme oranıyla 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek tarihi bir rekor kırdı.

Türkiye, Otomotiv Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseldi

Bakan Yardımcısı Gürcan, Türkiye'nin otomotiv sektöründe dünya sıralamasında son 5 yıl içinde 15. sıradan 13. sıraya yükseldiğini belirterek, "Bu gelişme, yatırımlarımızın doğru yönde olduğunu ve otomotiv sektöründeki ilerlememizi gösteriyor" dedi. Gürcan, otomotiv sektör temsilcilerini başarılarından dolayı tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomobil Haberleri

Tesla Direksiyonu Kaldırdı
Otomotiv sektörü 7. kez Konya’da buluşacak
Nio, Tesla'ya Meydan Okuyor: Onvo L60 Fiyatını Düşürdü
Çinli Aion'dan Dikkat Çeken Elektrikli Sedan: 578 Bin TL Fiyatıyla Aion RT Tanıtıldı
Otomobil Piyasasında Kampanya Dönemi Geliyor