Özgür Özel: Sağlık Sistemi Tamamen Karaya Oturdu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da düzenlenen "Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı"nda Türkiye'nin sağlık sistemine sert eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde düzenlenen "Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı"na katıldı. Çalıştayda konuşan Özel, Türkiye'deki sağlık sisteminin içinde bulunduğu durumu eleştirerek, randevu sistemindeki aksaklıkların vatandaşlar üzerinde yarattığı mağduriyete vurgu yaptı.

"Sağlık Sistemi Ticarileştirildi"

Özel, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana sorumluluklarının arttığını belirterek, sağlık hizmetlerinin ticarileştirildiğine dikkat çekti. "Hükümet, sağlığı ticarileştirmek için bir fırsat olarak gördü. Sağlık hizmetleri giderek sınıfsal bir mesele haline geldi. Ücretsiz sağlık hizmeti neredeyse yok oldu," ifadelerini kullandı. Sağlık alanındaki memnuniyetin hükümet tarafından yanlış değerlendirildiğini ve sorunların görmezden gelindiğini belirten Özel, bu durumun halkı mağdur ettiğini söyledi.

"Endoskopi İçin 1 Yıl Sonraya Gün Verilmesi Normalleşti"

Özgür Özel, randevu sistemindeki aksaklıklara dikkat çekerek, hastanelerdeki uzun randevu sürelerinin artık normalleştiğini belirtti. "Bugün hastanelerde endoskopi için 1 yıl sonrasına gün verilmesi normalleşmiş, günü veren utanmakta, alan şaşırmakta ama bu sistemi kuranlar müdahale edememektedirler," dedi. Özel, bu yapısal sorunun çözülmesi için hastanelerin gerçekten halkın hizmetine sunulması gerektiğini vurguladı.

"Gerçek Çözüm Halkın İktidarında"

Sağlık hizmetlerindeki sorunların mevcut iktidar tarafından çözülemeyeceğini ifade eden Özel, Türkiye’nin bir halk iktidarı ile bu problemleri kökten çözebileceğini savundu. "Hastaneler milletin, hizmet etme görevi devletin, onuruyla yaşama hakkı bu milletindir," şeklinde konuştu.

Özgür Özel, sağlık sistemindeki yapısal sorunların, halkın hak ettiği kaliteli ve eşit sağlık hizmetlerine erişim için çözülmesi gerektiğini belirterek, iktidarın bu konuda yetersiz kaldığını söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Togg'un Yeni Sedan Modeli T10F Yola Çıktı
Almanya Türkler'i Geri mi Gönderiyor?
Sıfır Atık Hareketi Level Atlıyor: Depozito Geliyor
Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin tamamlanmasında son aşamaya gelindi
Deprem bölgesinde konut teslim sayısı 101 bini geçti