Palamut ve kılıç balığı bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü

Havaların sıcak gitmesi ve avlanma yasağının kalkmasının ardından, denizlerde palamut ve kılıç balığı bolluğu yaşanmaya başladı. Balıkçı Kenan Balcı, bu yılın palamut sezonunun bereketli geçtiğini belirtti.

Denizlerde avlanma sezonu, 1 Eylül itibarıyla yeniden başlamıştı. Bir aydır denizlerde olan balıkçıların ağlarına son günlerde bol miktarda palamut ve yer yer kılıç balığı takılmaya başlandı. Bu bolluğun, havaların ılık ve rüzgarsız seyretmesine bağlandığı ifade ediliyor. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Balıkçı Kenan Tesisleri'nde sezon başında tanesi ortalama 900 gram gelen palamut balığı, 150 liraya düştü.

Dev Kılıç Balığı Yakalandı

Marmara Denizi açıklarında balık çeşitleri arasında kılıç balığının da yer aldığı öğrenildi. Dün gece saatlerinde balıkçıların ağına yaklaşık 100 kilo ağırlığında dev bir kılıç balığı takıldı. Tezgahta kılıç balığı fiyatı, 500 liraya kadar geriledi.

Balıkçı Kenan Balcı, "Halkımızın gözü aydın, denizlerimizden balık fışkırıyor. Şu anda 32 çeşit balık mevcut, 1 numara da palamut. Omega 3 deposu. Palamutun tanesi yarım kilo geliyordu, şimdi 950 grama ulaştı. İstavritten hamsiden ucuz. Tüm balıkların belini kırdı, fiyatları ucuzlattı. Kılıç balığı kilosu 500 liraya düştü. 950 gram palamut, 150 lira oldu. Havalar çok güzel, palamut mevsimi devam eder," dedi.

Denizlerdeki bu bolluk, balık severler için umut verici bir gelişme olarak öne çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye’den Somali’ye Yardım Eli: 3 Bin Tonluk İyilik Gemisi Yola Çıktı
Türkiye'nin İlk Pandemi Hastanesi Kaderine Terk Edildi: Heybeliada Sanatoryumu Ne Olacak?
Kasa kasa patatesi çöpe döktüler
CHP'li belediye başkanı SGK borçlarına karşılık camiyi teklif etti
B Sınıfı Ehliyet Sahiplerine Müjde: 250 cc Motosiklet Kullanma Hakkı Kapıda!