Pat pat ile ilçe merkezine girmek yasaklandı

Mersin'in Mut ilçesinde tarımsal amaçlı kullanılan pat pat araçlarının ilçe merkezine girişi yasaklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınan karar doğrultusunda kurallara uymayanlara cezai işlem uygulanacak.

Mut İlçe Emniyet Müdürlüğü, tarım araçları olarak bilinen ve "pat pat" adı verilen çapa motorlarının şehir merkezine girmesini yasakladı. Bu karar, pat patların ulaşım aracı olarak kullanılmasının ve bu nedenle meydana gelen kazaların önüne geçilmesi amacıyla alındı.

Sosyal Medyadan Uyarı

İlçe Emniyet Müdürlüğü, alınan yasak kararını sosyal medya hesapları üzerinden duyurarak vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "20/09/2024 tarihi 17.00'den itibaren çapa motorlarının ilçe merkezine girmesi yasaktır. Çapa motoru ile şehir merkezine giriş yapanların araçları bağlanacaktır. Tüm muhtarların mahallelerinde bu kararı ilan etmesi önemle duyurulur."

Denetimler Artırıldı

Trafik ekipleri, yasak kararının ardından denetimlerini sıklaştırarak şehir merkezine giren pat patları durduruyor. Yetkililer, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanacağını belirtti. Denetimlerin sürekli olarak devam edeceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Başkan Özdemir mıntıka temizliğinde
Çalışanların Psikolojik Destek İhtiyacı Artıyor
TRT’nin Yayın Platformu Tabii Artık Ücretli
Güvenlik İçin Iphone Casus Yazılım Kullanmak Nasıl Olur?
İmmünoterapi İlaçları SGK Tarafından Karşılanıyor mu?