Patatesten çöp poşeti üretti

Patates nişastasından çöp torbası üreten şirketin İş Geliştirme Koordinatörü Tiritoğlu, "Doğaya attığınız zaman patates olduğu için normal bir gıda gibi çözünmeye başlıyor.'' dedi.

Patates nişastasından çöp torbası üreten şirketin İş Geliştirme Koordinatörü Gökhan Tiritoğluorganik çöp poşeti üretimine ilişkin AA muhabirine bilgi verdi.

'Bio-çözünür torbaların patates veya mısır nişastasının sertifikalı ve tam çözünebilir bir polimerle harmanlanmasıyla elde edildiğini dile getiren Tiritoğlu, "Patates nişastasından çöp torbası da bio-çözünür bir malzeme. Organik olduğu, doğada kendiliğinden çözündüğü için bir zamana gerek kalmıyor. Patatesten üretilen bir malzeme. Dolayısıyla doğaya attığınız zaman patates olduğu için normal bir gıda gibi çözünmeye başlıyor.'' dedi.

Tiritoğlu, patatesten üretilen çöp torbalarının tamamen plastikleştirici barındırmayan bir şekilde üretilmesi sayesinde çevresel bir avantaj oluşturduğunu belirterek, bu işe çevresel odaklı değer veren kişilerin, bunu kullandıkları zaman çevreye bir katkısı olabileceğini düşünen insanların alıp tüketebileceği bir ürün olduğunu söyledi.

Marketlerdeki çöp poşeti kullanımının sınırlanmaya başladığını ifade eden Tiritoğlu, kontrol edebilecekleri ambalaj atıklarının kontrolünü ve geri dönüşümünü sağlayıp kullanılan yerlerde market poşeti yerine alışveriş çantalarını tercih etmek gibi projeler üreteceklerini kaydetti.

"Hiçbir dezavantajı olmayan bir çöp torbası ürettik"

Özel torbayı üretmek için kullanılan patateslerin gıda olarak tüketilmeyecek kadar fazla nişasta barındırdığını, bu nedenle besin kaynakları açısından olumsuz bir etkinin söz konusu olmadığını dile getiren Tiritoğlu, "Patates nişastanın içerisindeki yapısal bütünlük özelliklerinden yola çıkarak kaliteli, sağlam, katkısız, doğada çözünebilir, üstelik kullanım olarak diğer çöp torbalarına kıyasla hiçbir dezavantajı olmayan bir çöp torbası ürettik." dedi.

Patatesten üretilen poşetlerin dokusunun daha yumuşak olduğuna dikkati çeken Tiritoğlu, patates nişastasından ürettikleri çöp torbalarının günlük hayatta kullanılan poşetlerden görsel açıdan farklı ancak kullanım ve dayanıklılık açısından aynı olduğunu kaydetti.

Tiritoğlu, patatesten çöp poşeti imalatında seri üretim yaptıklarını dile getirerek, sözlerini, ''Geri dönüşüm zincirinin gıda ve organik atıkları da kapsayacak şekilde evden başlayarak yayılması ve cam, plastik, metal olan ambalaj atıklarının geri dönüştürülerek tekrar kullanılmasını sağlamak için herkesin kullanabileceği bir üründür.'' diye tamamladı.

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı