Patlayan düdüklü tencere, ikinci derece yanığa neden oldu

Bursa İnegöl'de ocakta bulunan düdüklü tencerenin patlaması sonucu bir kadın yaralandı. Düdüklü Tencere Patlamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler...

Olay, saat 11.30 sıralarında Kemalpaşa Mahallesi Plevne Sokak üzerinde bulunan bir evde meydana geldi. İ.A. (51), düdüklü tencereyi ocak üzerine koyarak yemek pişirmeye başladı. Yemeğin pişmesinin ardından havasını almak için tencerenin kapağını açmaya çalışırken, bir anda tencere patladı.

Patlamayla birlikte sıcak yemek kadının yüzüne ve koluna sıçradı. Yüzünde ve kolunda ikinci derece yanık oluşan kadın, olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesine kaldırıldı. İ.A. ilk tedavinin ardından yanık ünitesine alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

• Düdüklü tencere patlamasının en yaygın nedenleri şunlardır:

Düdüklü tencerenin kapağının düzgün kapanmaması: Düdüklü tencerenin kapağı, tencerenin içinde oluşan basıncı tutacak şekilde sıkıca kapatılmalıdır. Kapağın düzgün kapanmadığı durumlarda, basınç tencerenin kapağını zorlayabilir ve patlamaya neden olabilir.

Düdüklü tencerede çok fazla yemek pişirmek: Düdüklü tencerede pişirilecek yemek miktarı, tencerenin kapasitesine uygun olmalıdır. Çok fazla yemek pişirildiği durumlarda, basınç tencerenin kapağını zorlayabilir ve patlamaya neden olabilir.

Düdüklü tencerede yemek pişirirken tencerenin kapağını açmak: Düdüklü tencerenin kapağı, basıncın tamamen düşmeden önce açılmamalıdır. Kapak açılmadan önce, tencerenin içinde kalan basıncın tamamen düşmesi için birkaç dakika beklenmelidir.

Düdüklü tencerenin kapağının hasarlı olması: Düdüklü tencerenin kapağı, yıpranmış veya hasarlıysa, patlama riski artar. Düdüklü tencerenin kapağı hasarlıysa, değiştirilmelidir.

• Düdüklü tencere patlamasının tehlikeleri şunlardır:

Yanıklar: Düdüklü tencere patladığında, yemekler ve tencerenin içindeki basınç, yüksek hızda çevreye yayılabilir. Bu durum, ciddi yanıklara neden olabilir.

Ciddi yaralanmalar: Düdüklü tencere patladığında, tencerenin parçaları etrafa fırlayabilir. Bu durum, ciddi yaralanmalara veya hatta ölüme neden olabilir.

Mal hasarı: Düdüklü tencere patladığında, tencerenin kendisi ve çevredeki eşyalar zarar görebilir.

• Düdüklü tencere patlamasını önlemek için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

- Düdüklü tencereyi kullanmadan önce, kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun.

- Düdüklü tencereyi kullanmadan önce, tencerenin kapağının düzgün kapandığından emin olun.

- Düdüklü tencerede pişirilecek yemek miktarını, tencerenin kapasitesine göre ayarlayın.

- Düdüklü tencerede yemek pişirirken tencerenin kapağını açmayın.

- Düdüklü tencerenin kapağının hasarlı veya yıpranmış olup olmadığını düzenli olarak kontrol edin.

• Düdüklü tencere patlaması meydana geldiğinde, aşağıdaki adımları uygulayın:

- İlk olarak, kendinizi ve çevrenizdekileri tehlikeden uzaklaştırın.

- Düdüklü tencerenin kapağını güvenli bir şekilde kapatın.

- Yaralılar varsa, ilk yardım uygulayın.

- Düdüklü tencereyi, yetkili bir servise götürün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Milli sporcu Emre Yazgan toprağa verildi
Kestanenin kilosu 200 TL'yi buldu
Eski tip kimliği olanlar! Artık geçerli değil
Dışişleri Bakanlığı: Türkiye, Gagauz Türklerine destek olmayı sürdürecektir
Yerde buldukları çamaşır suyunu içen minik kardeşler hastanelik oldu