PAÜ Öğrencileri MRCP’de görüntü kalitesini artıran yüzde 100 doğal ürün tasarladı

PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Manyetik Rezonans Kolanjiyopankreatografi (MRCP) kullanımına uygun olacak şekilde...

PAÜ Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Manyetik Rezonans Kolanjiyopankreatografi (MRCP) kullanımına uygun olacak şekilde doğal bitkisel karışımlarla kontrast madde tasarladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Koluman yönetiminde Biyomedikal Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Berkay Önal ve Emre Yüce, MRCP çekiminde görüntü kalitesini yükseltecek doğal bitkisel karışımlarla kontrast madde (ilaç) tasarladı. PAÜ Öğrencileri tarafından tasarlanan ürün hakkında bilgi veren Koluman, "Üretilen bu maddenin en önemli özellikleri arasında yüzde 100 doğal olması ve MRCP'de kullanılan diğer kontrast maddelere göre daha iyi bir görüntü vermesi yer alıyor. Söz konusu ürünün elde edildiği bitkiler ülkemize özgü olup, ekonomik olarak kolay elde edilebilir ve uygulaması kolay olarak tanımlanmaktadır. Ürünün ön çalışmaları umut vaat etmekte olup, faz 2 çalışmalar için tasarımlar tamamlanmıştır. Bu amaçla ürünün piyasaya sunulması için gereken ileri analizler tasarlanmış olup, çalışmalar başlatılmıştır. Ürünün analizleri takiben PAÜ'nün adını içerecek şekilde ticarileştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Teknoloji Haberleri

Yeni Nesil 5G Teknolojisinin Temel Özellikleri
Cerrahi İşlemlerde Robotik Tıp Kullanımı
Mevlana Kalkınma Ajansı TeknoGirişim Dersi Programı'nın 4. Dönemi Başladı
HÜRJET ses hızını aşmayı başardı