Reges Elektrik açıkladı: Türkiye, yenilenebilir enerjide gelişmiş ülkeleri geride bırakacak

Reges Elektrik açıkladı: Türkiye, yenilenebilir enerjide gelişmiş ülkeleri geride bırakacak

Türkiye, yenilenebilir enerjide gelişmiş ülkeleri geride bırakmaya hazırlanırken, yerli şirketler yeni projeleriyle ulusal hedeflere katkıda bulunuyor. Rüzgar enerjisine yatırımların işletmelere ve çevreye faydalarını açıklayan Reges Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans İşleri Müdürü Dr. Cansu Ünal Öngören ise Türkiye’nin rüzgar enerjisi santrali (RES) gücüne ilişkin güncel tabloyu ortaya koydu.

Binlerce yıldır yelkenlileri dolduran rüzgar, artık tüm dünyayı temiz enerjiyle besliyor. Rüzgar enerjisi, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmede en önemli anahtarlardan birini temsil ediyor. Birçok ülke, daha yaşanabilir bir geleceğe katkıda bulunmak için rüzgar enerjisine yatırım yaparken, Türkiye de bu doğrultudaki hedeflerine emin adımlarla yürüyor. Rüzgar enerjisinin iş dünyasına ve çevreye faydalarını açıklayan Reges Elektrik Reges Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans İşleri Müdürü Dr. Cansu Ünal Öngören ise Türkiye’nin rüzgar enerjisi santrali (RES) gücüne ilişkin güncel tabloyu ortaya koydu.

“Türkiye, rüzgar enerjisi santralleriyle 12. sırada yer alıyor”

Dr. Cansu Ünal Öngören konuya ilişkin, “Rüzgar enerjisi, hem kazancı hem de sürdürülebilirliği bir araya getiren önemli kaynaklardan biri. Reges Elektrik olarak, rüzgar enerjisi santrali yatırımıyla sektördeki yerimizi güçlendirmeye kararlıyız. Yenilenebilir enerjiye geçiş, yalnızca çevreyi korumakla kalmayıp, aynı zamanda ekonomik büyümeyi destekleyerek istihdam yaratma potansiyeline de sahip. Doğanın bize sunduğu sınırsız bir kaynak olan rüzgar enerjisi potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek için çalışıyoruz. Tüm paydaşlarımızla birlikte, daha temiz bir gelecek için adımlar atmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulunarak, rüzgar enerjisinin faydalarını şöyle sıraladı:

“Rüzgar enerjisi, uzun vadede enerji maliyetlerinden tasarruf edilmesini sağlarken, enerji bağımsızlığına giden yolu açıyor. Böylece elektrik tarifelerinin, ekonomik dalgalanmalardan en az derecede etkilenmesini mümkün kılıyor. Çevreye duyarlı projeler yürüten şirketlerin toplum nezdinde saygınlığını artırırken, devlet teşviklerinden faydalanmalarına da olanak tanıyor. Öyle ki rüzgar enerjisi santrali sayısıyla Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin ardından dünya genelinde 12. sırada konumlanan Türkiye, mevcut potansiyelini gelecek yıllara da taşımaya odaklanıyor.”

“RES ile ithalatta döviz kaybını azaltabiliyoruz”

Ülkemizde en çok RES’in Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa gibi illerde bulunduğunu söyleyen Reges Elektirik Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans İşleri Müdürü Dr. Cansu Ünal Öngören, “Türkiye, rüzgar enerjisi potansiyelini, her geçen yıl artırdığı yatırımlarla değerlendiriyor. Bu yatırımların ülkemize birçok faydası bulunuyor. Örneğin, enerjide üretim bayrağını elimize alırken, ithalatta döviz tasarrufu sağlayabiliyoruz. Karbon emisyonlarını azaltarak iklim değişikliğiyle mücadeleye katkıda bulunabiliyoruz. Teknolojik gelişmeleri teşvik ederek, birden fazla sektörün geleceğini şekillendirebiliyoruz. Tüm bu başarılarıyla tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi yüksek bir büyüme ivmesi yakalayabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Elektriğimizin %10’u rüzgardan karşılanıyor”

Türkiye’nin elektriğinin %42’sini yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ederek küresel ortalamanın üzerine çıktığının altını çizen Dr. Cansu Ünal Öngören, “Küresel düşünce kuruluşu Ember’in Küresel Elektrik Görünümü Raporu’na göre, Türkiye elektrik enerjisinin %6’sını güneş, %10’unu rüzgardan karşılıyor. Yenilenebilir enerjiden elektrik üretim potansiyeli oldukça yüksek seviyedeyken, 2030’da elektriğinin neredeyse yarısını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılama hedefi bulunuyor. Reges Elektrik olarak biz de yenilikçi teknolojilerimiz ve projelerimizle, temiz enerji üretiminde önemli bir noktada yer almayı amaçlıyoruz.”

“Yeni projemizle ulusal enerji hedeflerimize katkıda bulunacağız”

Rüzgar enerjisinin geleceğin sürdürülebilir enerji çözümlerinin en önemli bileşenlerinden biri olduğuna dikkat çeken Reges Elektirik Yönetim Kurulu Üyesi ve Finans İşleri Müdürü Dr. Cansu Ünal Öngören, “Yakın zamanda hayata geçireceğimiz rüzgar enerjisi santrali projemizle ilgili planlamalara başladık. Bu projede, teknik detaylar ve çevresel faydalara odaklanarak, sürdürülebilir enerji hedeflerimize katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, kurulu güç olarak ulaşmayı hedeflediğimiz ilk noktaya gelmek istiyoruz” diyerek sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Rüzgar enerjisi projemizi hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilir enerji hedefimiz doğrultusunda, temiz enerjiyi desteklemeye ve yerel topluluklar üzerindeki olumlu etkileri artırmaya odaklanıyoruz. Bu proje ile yerel istihdamı destekleyerek, ekonomik büyümeye katkıda bulunacağız. Mevcut yenilenebilir enerji hizmetlerimizle de bu süreci optimize ediyoruz. Temiz enerjinin herkes tarafından erişilebilir olduğu bir dünya vizyonunu benimsiyor ve sürdürülebilir kaynaklardan üretilen enerjiyi destekliyoruz. İşletmelerin enerji ihtiyaçlarını büyük oranda temiz enerjiden karşılayarak, aynı zamanda fiyat avantajları sunmaya devam edeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Kripto Para Piyasasında Alım Satım ve Yatırım Arasındaki Fark
Fethiye Villa Tatili: Konfor ve Lüksün Buluşma Noktası
Baykar'ın İnşa Ettiği Deprem Konutları, Antakya'da Afetzedelere Sıcak Yuva Oldu
Kaliteli Endüstriyel Pizza Fırınları
Saatte 50 kilometre hızla esti, vatandaşlar uçmamak için direklere tutundu