Rehber Filmi Türkiye Prömiyerini Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Yapacak

3. Esenler Film Günleri kapsamında yapım desteği alan "Rehber" filminin Türkiye prömiyeri, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde gerçekleştirilecek.

3. Esenler Film Günleri'nde yapım desteği ödülüne layık görülen "Rehber" filmi, Türkiye prömiyerini 5-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yapacak. Festivalde ilk kez sinemaseverlerle buluşacak film, oğlunun ölümü sonrası yıllar sonra memleketine dönen bir adamın duygusal hikayesini anlatıyor. Mert Erez'in yazıp yönettiği filmde Murat Kılıç, Damla Sönmez, Berkay Şanveren, Meltem Berber, Kemal Burak Alper, Nebil Sayın, Sercan Gülbahar, Ayça Bozkurt Atioğlu ve Burak Özbaykuş gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

"Başarıyla Döneceğimize İnanıyoruz"

Yönetmen Mert Erez, Türkiye'nin en prestijli film festivallerinden biri olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:
“Türkiye’nin en önemli film festivallerinden birinde, en iyi filmler arasında yer almak bizi gururlandırdı. Hem yurt içi hem de yurt dışı festivallerde başarıyla döneceğimize inanıyoruz. Rehber’in, yurt dışındaki festivallerde de ülkemizi başarıyla temsil edeceğini umuyoruz.”

Esenler Film Günleri'ne Teşekkür

Erez, filmin senaryo aşamasında yapım desteği sağlayan Esenler Film Günleri'ne ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Özellikle kısa film yapmanın giderek zorlaştığı bir dönemde sağlanan desteklerin büyük önem taşıdığını vurgulayan Erez, "Esenler Film Günleri'nin desteği, filmin yapım sürecinde büyük kolaylık sağladı. Bu tür desteklerin, film endüstrisindeki yaratıcı işleri teşvik etmeye devam etmesi önemli" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Alanya Kalesi Müzikhol Oluyor
Mersin'de Meydan Peygamber İçin Doldu Taştı
Selçuk'ta Romalı Gladyatöre Ait Lahit ve Kilise Kalıntıları Bulundu
Tarihi Kent Meydanı'nın Aydınlatma Projesi Tamamlanmayı Bekliyor
31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali 23-29 Eylül'de