Malzemeler:
2 bardak irmik
2 bardak yoğurt
1 bardak şeker
Çeyrek bardak mısır yağı
3 kaşık rendelenmiş Hindistan cevizi
1 kaşık kabartma tozu
Çeyrek kaşık tuz Fıstık veya ceviz
Yapılışı:
Büyük bir tabağa İrmik, rendelenmiş Hindistan cevizi, şeker ve kabartma tozunu koyarız. Sonra çok az miktarda tuz ekler ve iyice karıştırırız. Yavaş yavaş yağı ve iki bardak sütü döker elimizle hamur haline getirene kadar yoğururuz. Tatlımıza hafif yağla yağlanmış tepside istediğimiz şekli verebiliriz ve her bir dilimin üzerini birer cevizle süsleyebiliriz. Fırına vermeden önce 15 dakika dinlenmesi gerekir. 30 dakika kadar orta sıcaklıkta pişirilir. Tepsi fırından çıkarılır şerbetin yarısı sıcakken dökülür ve Hindistan cevizi yüzüne serpilir. Tepsi fırına geri konur, yüzü kızarana kadar sonra çıkarılır ve şerbetin geri kalanı dökülür. Afiyet olsun.