Saat tamirinde eşine rakip oldu

Aksaray'da saat tamircisi eşinin yanında çıraklık yapan Fatma Sarıdağ, mesleği öğrendikten sonra ayrı iş yeri açtı- Fatma Sarıdağ: - "İşi bana eşim öğretti fakat şu an rakiplerinden biriyim. Bazen buraya gelen müşteriler, 'Namık ustanın yanına gitmedik, s

AKSARAY (AA) - TURAN KAZAK - OĞUZHAN DEMİRAY - Aksaray'da, saat tamircisi eşinin eleman sıkıntısı serzenişleri nedeniyle yanında çırak olarak çalışmaya karar veren Fatma Sarıdağ, mesleği öğrendikten sonra açtığı iş yerinde eşine rakip oldu.

Fatma Sarıdağ (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eski Sanayi Caddesi'nde saat tamircisi eşi Namık Sarıdağ'a (30) yardımcı olmak amacıyla mesleğe başladığını söyledi.

Bir süre sonra aralarında, "Bu işi sen yaptın, ben yaptım" diye konuşmalar geçmeye başladığını anlatan Sarıdağ, "Bunun üzerine ayrı dükkanlar açmaya karar verdik. Şimdi o kendi dükkanında, ben burada çalışıyorum. Ama yine akşam olduğunda, 'Sen ne kadar kazandın? Ben bu kadar kazandım' şeklinde bir muhabbet olur evde. Bu şekilde tatlı bir rekabetimiz var." sözlerine yer verdi.

Aralarındaki bu rekabetin çevrelerinde de takip edildiğini aktaran Sarıdağ, "İşi bana eşim öğretti fakat şu an rakiplerinden biriyim. Bazen buraya gelen müşteriler, 'Namık ustanın yanına gitmedik, senin yanına geldik' diyorlar. 'Namık'ın çırağı bakalım onu geçmiş mi?' diye takılıyorlar. Yani anlayacağınız eşim kendisine büyük rakip yetiştirmiş oldu." ifadelerini kullandı.

- "Bayan saatçi vardı, nerede?" diye soruyorlar

Namık Sarıdağ da babasından öğrendiği saat tamirciliğini 30 yıldır sürdürdüğünü dile getirdi. Saat tamirinin sabır ve el işçiliği isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Sarıdağ, şu değerlendirmede bulundu:

"Bazen 2-3 ayda bir eleman değiştiriyordum. Eşim, 'O zaman ben çalışayım' dedi, ben de kabul ettim. İlk başlarda kordon takma, pil ve cam değiştirme gibi ufak işleri öğrettim. Çok azimliydi. Akşam eve gittiğimde mutfakta bile eşime saat tamiri öğrettiğim oldu. Mesleği ilerletti, başarıyor. Benim yaptığım tamirin aynısını o da yapıyor. Şu an saat tamirinde bana rakip durumda. Eşim bazı noktalarda beni bile geçti. Bazen benim yapamadıklarımı bile yapıyor, şaşırıyorum. Gerçekten el elden üstünmüş. Paslanmış, çok kötü durumda bir saat getiriliyor, hemen yapıyor. Yarışıyoruz birbirimizle. İş yerime gelen müşteriler, 'Burada bayan saatçi vardı, nerede?' diye eşimi soruyor. Ben de açtığı dükkanı tarif ediyorum. Özellikle onun yanına gidiyorlar. Müşterilerimden kaybettiklerim oldu."

AA

Kültür Sanat Haberleri

Işıl Yücesoy’un ‘İzninle’ oyunu Bursa’da sahnelendi
Ankara’nın tarihi hanları geçmişe pencere açıyor
Osman Hamdi Bey'in 'Kaplumbağa Terbiyecisi': İki Versiyon, İki Farklı Müze
Ferdi Tayfur’u ’Ben de özledim’ diyerek andılar
Binlerce İzleyiciyle Buluşan Oyunlar