Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:

"Biz vatandaşı, hele hele sağlık alanında hiç mağdur etmedik. Bundan sonra da etmeyiz"

EDİRNE (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz vatandaşı hele hele sağlık alanında hiç mağdur etmedik. Bundan sonra da etmeyiz" dedi.

Müezzinoğlu, Edirne Valiliğini ziyaretinin ardından bir gazetecinin, "Hastalar hafta sonları özel hastanelerden yararlanamıyormuş. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?" sorusu üzerine, Türk Tabipleri Birliğinin, hekimlerin pazar günü çalışmasıyla ilgili Çalışma Bakanlığından bir talebi olduğunu söyledi.

Çalışma Bakanlığının da pazar günleri ve resmi tatil günlerinde özel hastanelerde bütün branşlardaki hekimlerin çalışmasını, tatil statüsünde bir değerlendirmesi olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bu vatandaşımızı mağdur edecek düzeye gelirse biz Çalışma Bakanlığımızla görüşürüz. Biz vatandaşı, hele hele sağlık alanında hiç mağdur etmedik. Bundan sonra da etmeyiz" diye konuştu.

Müezzinoğlu, vatandaşı ve hekimleri mağdur etmeyecek şekilde bir düzenleme gerekirse yapılabileceğini vurguladı. 

"Pazar günü berberler, kuaförler, terziler çalışıyor mu" diye soran Müezzinoğlu, sağlık sektöründe 24 saat hizmet verildiğini anımsattı. Acil hizmetlerin bu anlamda devreye girdiğini belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Yoksa dahiliyecisi mi olacak, gözcüsü mü olacak, çocukçusu mu olacak, cildiye uzmanı da olacak dersek o zaman da bu mesleğin çalışanlarının hak ve hukuk ihlali olur. O nedenle oralarda nöbet ekipleri kurduk. Kamu hastanelerinde olduğu gibi onlara da o şekilde statüler belirlenecek." 

 

- "20 bin uzman açığı"

 

Müezzinoğlu, "Türkiye'ye gelmesi düşünülen yabancı uyruklu doktorlarla ilgili bir çalışma var mı?" sorusununa ilişkin de yabancı uyruklu doktorların kamuda çalıştırılamadığını, henüz yasal bir düzenleme olmadığını söyledi. Yabancı uyruklu doktorların daha çok özel sektörde hakları olduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"İstanbul'daki sivil toplum örgütü, Selanik ile görüşmelerini devam ettiriyor. Şu an hangi aşamadalar iki üç ayın değerlendirmesini bilmiyorum. Balkanlar'da ciddi düzeyde Türkçe kurslarına katılan doktorlar var. Bu durum, Türkiye'nin büyümesinin ve gelişmesinin göstergesi. Sağlıkta serbest bölge çalışmalarının tamamlanmasının ardından yabancı doktor durumu da değerlendirilebilir."

Müezzinoğlu, 20 bin uzman açığının yabancı hekimle kapatılabilmesinin mümkün olmadığını vurguladı. Özellikle alanında standart üstü birikimi olan yabancı hekimler istediklerini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Yani bize geldiğinde mesleki anlamda katma değer katabilmeli, farklılıklar oluşturabilmeli. Bunu yakaladığımız zaman, Türkiye işte o zaman yakın coğrafyasında bir milyar nüfusa sağlık hizmeti sunacak merkez bir ülke olur ve merkez bölge olur. Edirne için de bu anlamda farklı bir noktada altyapısını oluşturuyoruz."

Sağlık Haberleri

Kolorektal Kanserlerde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor
Çocukların Duygusal Sorunlarına Kum Terapisi Çözümü
Her 8 Saniyede 1 Kişi KOAH Nedeniyle Hayatını Kaybediyor
Bebekler tehdit altında: RSV virüsü nedir?
Acil Servislerdeki Yoğunluk Sağlık Sistemini Zorluyor