Sağlıkta devrim

Türkiye genelinde hizmet sunan 55 Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlandı. Amaç daha nitelikli ve kaliteli hizmet sunabilmek

Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin açılışının 112. yıl dönümü dolayısıyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde düzenlenen törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin pek çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da artık dünya ülkeleri ile yarışacak bir hale geldiğini söyledi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin kurulması aşamasında türlü zorluklarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, “Ne yazık ki nasıl 1900'lü yıllarda 2. Abdülhamid Han Hazretlerine 'Kızıl Sultan' demeyi yerli ve milli olmayanlar başarabildiyse bugün de yerli ve milli olmayanlar Cumhurbaşkanımıza 'Diktatör' demeye çalışıyor. Bu millete hizmet etmek, milletin dünya milletleriyle yarışında 'Ben de varım' demesinin öncülüğünü yapmak, diktatörlük kelimesiyle örtüşemez” şeklinde konuştu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, okulun tarihi, amaçları ve hedeflerini anlattı. Üniversitenin Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane'nin köklerine sahip çıktığını belirten Erdöl, "Osmanlı sağlık alanında çok önemli şeyler yapmış. Burada Sultan Abdülhamid Han 300'e yakın hastane planlamıştı. İki önemli şahsiyet sağlığa çok önem vermiştir. Bunlar Sultan Abdülhamid Han ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

DARILMAZ: DAHA GELİŞMİŞ VE NİTELİKLİ BİR SAĞLIK HİZMETİ

İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıya Konya adına katılan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz da,  geçtiğimiz günlerde imzalanan protokolle 55 eğitim ve araştırma hastanesinin aynı zamanda üniversite hastanesi statüsü kazandığının altını çizdiler. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin artık Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde hizmet sunmaya devam edeceğini söyleyen Darılmaz, hedefin daha gelişmiş ve nitelikli bir sağlık hizmeti sunmak olduğunu vurguladı. Darılmaz, hastanede görev yapmakta olan personellerin eskiden olduğu gibi genel sekreterlik bünyesinde devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz’da hastanenin Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde hizmet sunmasının çeşitli avantajları da beraberinde getireceğini vurguladı. Kurumlar arasındaki bilgi paylaşımının yeni sistemle birlikte daha da hızlanacağını söyleyen Eryılmaz, “Hastanemizde boş kalan kadrolara üniversite tarafından öğretim görevlileri atanacak, bu sayede üniversitelerde görev yapmakta olan hocalarımızda Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hizmet sunabilecekler. Yapılan düzenleme ile birlikte eğitim ve araştırma hastaneleri, hizmet açısından daha da güçlü hale gelmiş olacak ve çok daha nitelikli bir hizmet sunacak” diyerek sözlerini tamamladı. Memleket

Sağlık Haberleri

Beslenme Uzmanından Dubai Çikolatası Uyarısı
Türk Kızılay’dan AIDS iddialarına ilişkin açıklama
Koenzim Q10 Yok Sakatat Tüketin
Karapınar’da Dünya Diyabet Günü etkinliği
Mantarların Sağlık Üzerindeki Mucizevi Etkileri