Halk arasında yaygın olan bazı sağlık inanışları, aslında doğru değil. İşte sağlık alanındaki doğru bilinen yanlışlardan bazıları.
18
Diş sağlığı
Dişler ne kadar çok sert fırçalanırsa, o kadar iyi temizlenir. Yanlış. Sert fırçalama, diş eti çekilmesine ve diş minesine zarar verebilir.
28
Diş ipi kullanmak artık pek de gerekli değil. Yanlış. Diş ipi, diş fırçasıyla ulaşılması zor olan bölgelerdeki plakları temizlemeye yardımcı olur.
38
Şekersiz sakız çiğnemek, en az diş fırçalamak kadar işe yarar. Yanlış. Şekersiz sakız çiğnemek, tükürük üretimini artırarak diş eti sağlığını destekleyebilir. Ancak diş fırçalama ve diş ipi kullanmanın yerini alamaz.
48
Soğuk algınlığı vitamin eksikliğinden olur. Yanlış. Soğuk algınlığı, virüslerin neden olduğu bir hastalıktır. Vitamin eksikliği, soğuk algınlığına yakalanma riskini artırabilir, ancak tek başına soğuk algınlığına neden olmaz.
58
Terliyken soğuk su içmek hasta eder. Yanlış. Terliyken soğuk su içmek, terle birlikte vücutta atılan minerallerin yerine konmasına yardımcı olabilir.
68
Soğuk algınlığına yakalanmamak için bol bol sıvı içmek gerekir. Yanlış. Bol sıvı tüketimi, soğuk algınlığından korunmak için faydalı olabilir. Ancak tek başına soğuk algınlığına yakalanmayı engellemez.
78
Balık ile yoğurdu birlikte tüketmek zehirlenmeye yol açar. Yanlış. Balık ile yoğurdu birlikte tüketmek zehirlenmeye yol açmaz. Ancak bazı kişilerde bu kombinasyon, sindirim sorunlarına neden olabilir.
88
Vitamini meyvenin kabuğundadır. Yanlış. Meyvenin kabuğunda da vitamin bulunur, ancak meyvenin etli kısmında da vitamin bulunur.