Sanal dünyanın tehlikeli oyunu

Çocukların dijital ortamdaki bağımlılığı artarken, uzmanlar aileleri sanal oyunların getirdiği riskler konusunda uyarıyor.

Son yıllarda, çocukların oyun ve sosyal aktivitelerini dijital platformlara kaydırması, ebeveynler için ciddi endişeler doğuruyor. Konya Teknik Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Başkanı, Bilişim Uzmanı Doç. Dr. Yağmur Küçükbezirci, çocukların sanal oyunlarla yaşadığı sorunlara dikkat çekerek aileleri uyardı. Küçükbezirci, sanal bahis oyunlarının çocuklar üzerindeki etkilerinin giderek arttığını belirtti.

Kumar Oyunlarına Dikkat!

Özellikle "şeker patlatma" gibi görünüşte masum oyunların aslında kumar oyunlarıyla bağlantılı olduğunu ifade eden Doç. Dr. Küçükbezirci, “Bu tür oyunlar çocukları bağımlılığa sürükleyebilir. İlk başta kazanılan küçük miktarlar, daha büyük yatırımlara yol açabilir ve sonuçta çocuklar tüm birikimlerini kaybedebilir” dedi. Uzman, ebeveynlerin çocuklarının hangi oyunları oynadığını ve kimlerle iletişim kurduğunu dikkatlice takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri

Bilişim Uzmanı, bağımlılık haline gelen davranışların ilerleyen yaşlarda da devam edebileceğini belirtti. “Bu bağımlılıktan kurtulmanın en iyi yolu, çocuklara alternatif etkinlikler sunmak ve sanal dünyanın gerçekte nasıl bir yanılsama olduğunu anlatmaktır,” diye ekledi. Doç. Dr. Küçükbezirci, ebeveynlere çocuklarını pozitif yönlendirmeleri ve onlarla doğada zaman geçirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sonuç: Ailelerin Rolü Büyük

Çocukların sanal dünyada geçirdiği zamanın artması, ebeveynler için yeni sorumluluklar doğuruyor. Uzmanlar, çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek ve bağımlılıklardan korumak için ailelerin aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini vurguladı. “Unutmayalım ki, sanal dünya yapmacık bir alan ve gerçek hayatta sağlıklı sosyal ilişkiler geliştirmek her zaman öncelikli olmalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri

Meram'da kazada ölen 17 yaşındaki Cennet Aşık toprağa verildi
AK Parti Konya'dan soykırımın 1. yılında İsrail'e tepki
Cennet Aşık'ın ölümüne neden olan sürücü bulundu
Meram’da kazada hayatını kaybeden genç kızın kimliği belli oldu
Meram'da Otomobilin Çarptığı Genç Kız Hayatını Kaybetti, Sürücü Kaçtı